Țintă îndrăzneață a noului președinte de la Poli Iași, Ciprian Paraschiv: În cinci ani, vreau să ajungem în cupele europene

Directorul de dezvoltare al Federaţiei Române de Fotbal, Ciprian Paraschiv, este începând de marţi noul preşedinte al clubului de fotbal Politehnica Iaşi. El și-a fixat o țintă ambițioasă: în cinci ani echipa să joace în cupele europene.

Ciprian Paraschiv, fost fotbalist al echipei Politehnica Iaşi, a preluat conducerea clubului din Copou, după ce a renunţat la postul de director de dezvoltare în cadrul FRF. Paraschiv a recunoscut că șeful FRF Răzvan Burleanu n-a fost prea fericit când a aflat vestea plecării sale din federație. Noul șef al clubului ieșean a precizat că decizia sa a fost una de natură sentimentală.

“Suporterii Iaşului au avut un rol determinant în revenirea mea acasă. Vom face un audit extern la clubul ieşean, astfel încât să ştim de unde plecăm şi cum putem optimiza cheltuielile şi costurile. Nu sunt speriat de ceea ce voi găsi la Iaşi, ba dimpotrivă sunt optimist. Vreau să avem un club organizat pe model de business, cum nu mai există în România. Pe termen scurt ne propunem să rămânem în prima ligă, în trei ani vreau să facem o academie de copii în primele cinci din ţară, iar în cinci ani să atacăm cupele europene“, a spus Ciprian Paraschiv, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Iaşi.

Noul preşedinte al clubului din Copou a afirmat că Mircea Rednic, adus în această iarnă la Iaşi, va rămâne antrenorul echipei.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a spus că indiferent de rezultatele echipei, Ciprian Paraschiv va avea un cec în alb, edilul adăugând că nu îşi va da cu părerea privind partea de organizare a clubului.

“N-o să mă vedeţi la vestiare să-mi dau cu părerea nici dacă voi sta 200 de ani primar“, a declarat Chirica.

Primarul a mai spus că este nevoie de un stadion nou la Iaşi şi că proiectul noii arene va fi prezentat în următoarele săptămâni.
“Gândim un stadion regional, dar îl facem de top, cu tot ce îi trebuie. Este un obiectiv asumat. Am tot aşteptat să ni se ofere un stadion, dar dacă nu eşti într-un joc politic favorabil, nu se poate întâmpla asta. Va fi o arenă spectaculoasă, dar trebuie să-i găsim finanţarea“, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Politehnica Iaşi este pe locul 11 în clasamentul primei ligi de fotbal, având 22 de puncte, cu doar două puncte în plus faţă de Clinceni, care ocupă primul loc retrogradabil.

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)