Şeful liberalilor din municipiul Iaşi anunţă negocieri între partidele de dreapta pentru a construi o alianţă anti-Chirica la locale: “Am început deja discuţii pe această temă, iar toţi cei cu care am vorbit au fost de acord“

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că partidele de dreapta din Iaşi vor avea discuţii în perioada imediat următoare pentru a construi o alianţă împotriva primarului Mihai Chirica la alegerile locale.

Liberalul Marius Bodea afirmă că prin căderea guvernului Orban, legea pentru alegerea primarilor în două tururi nu a intrat în vigoare şi că la Iaşi se impune formula candidatului unic din partea PNL, Alianţei USR-PLUS, PMP şi a celorlalte partide anti-PSD la primărie.

“Sunt deja unele discuţii. Vom continua demersurile pentru construirea unei alianţe puternice împotriva primarului PSD, Mihai Chirica. Dacă nu lăsăm orgoliile şi nu susţinem candidatul cu cele mai mari şanse în sondaje, nu schimbăm nimic în Iaşi. De mâine (joi – n.r.), discuţiile vor fi reluate“, a spus liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea.

El a afirmat că într-un tur, primarii în funcţie sunt avantajaţi, pentru că votul se fărâmiţează.

Întrebat ce şanse dă acestui demers, liderul liberal ieşean susţine că are un “optimist moderat“, dar că este deschis găsirii unei soluţii comune.

“Am început deja discuţii pe această temă, iar toţi cei cu care am vorbit de la alte partide au fost de acord. Este necesar un bloc politic, la care să se alăture şi societatea civilă, dar şi mediul de afaceri. Putem face cercetări sociologice, pentru a găsi persoana potrivită pentru a candida la primărie“, a spus şeful liberalilor din municipiul Iaşi, Marius Bodea.

El a declarat că se aşteaptă ca în varianta unui singur tur să apară candidaţi care să rupă voturi pe dreapta, doar pentru a-l favoriza pe actualul primar Mihai Chirica.

“Într-o alianţă se pun caracterele pe masă. De la cei care s-au înfruptat din resursele primăriei şi pozează acum în salvatori ai Iaşiului nu am nici o pretenţie“, a mai spus liberalul Marius Bodea.

Edilul Mihai Chirica, exclus din PSD în urmă cu doi ani, n-a precizat deocamdată din partea cărui partid va candida la primărie.

Candidat din partea USR este deputatul Cosette Chichirău, iar PLUS l-a desemnat pe Liviu Iolu, urmând să existe negocieri între cele două formaţiuni pentru a stabili candidatul Alianţei USR-PLUS.

PNL a demarat un sondaj, iar cel mai probabil, şeful pe municipiu al liberalilor, deputatul Marius Bodea, va fi candidatul formaţiunii la primăria Iaşi.

Nici PMP Iaşi n-a anunţat numele celui care va intra în cursă, unele surse avansând numele liderului filialei, deputatul Petru Movilă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)