Șeful tinerilor social-democrați, Bogdan Cojocaru: Putem amâna alegerile locale. Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice calcul politic

Liderul TSD, deputatul de Iasi Bogdan Cojocaru, susține că alegerile locale trebuie amânate pentru toamnă din cauza crizei coronavirusului, apreciind că mandatul aleșilor locali poate fi prelungit “fără probleme“ cu câteva luni. El consideră că o decizie privind amânarea alegerilor pentru primării trebuie luată cât mai repede.

Bogdan Cojocaru afirmă că în această perioadă, atât autoritățile centrale cât și cele din județe trebuie să se ocupe de problema limitării efectelor coronavirusului și nu să se gândească la candidaturi și la bătălii politice.
“Suntem în situație de urgență, orice răfuială politică trebuie să înceteze. Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice calcul politic, iar mandatele aleșilor locali pot fi prelungite cu câteva luni. Nu știm când va fi vârful epidemiei, dar peste trei luni ar trebui să avem alegeri locale. În loc să se ocupe de limitarea efectelor coronavirusului, unii primarii se gândesc deja la campania lor electorală, ceea ce nu este în regulă“, a spus liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Totodată, deputatul PSD Bogdan Cojocaru afirmă că Parlamentul poate adopa un proiect legislativ în acest sens, el adăugând că lucrurile trebuie tranșate cât mai repede.

“Putem duce alegerile locale în septembrie sau octombrie, n-ar fi nici o tragedie. Până în vară trebuie să ne concentrăm pe bătălia împotriva coronavirusului, apoi vom avea timp și pentru candidaturile la primărie”, a spus liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)