Antibiotice Iași reia producția de paracetamol și novocalmin, utilizate în tratamentul anti-COVID

Compania ieșeană Antibiotice a reluat producția de paracetamol și novocalmin, cele două medicamente fiind incluse în mai multe țări europene ca primă opțiune pentru tratamentul febrei sau durerii provocate de infecția cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Antibiotice Iași, până la sfârșitul lunii aprilie fabrica va livra către farmaciile și spitalele din România, Paracetamol și Novocalmin® (metamizol sodic).

“Decizia de a relua producția pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susține sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă. Antibiotice Iași a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgență, în contextul în care atât Paracetamolul, cât și Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naționale de tratament în UE, ca primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecția cu COVID 19“, se arată în comunicatul producătorului ieșean de medicamente.

Directorul general Antibiotice Iași, Ioan Nani, a afirmat că fabrica este “vigilentă la nevoile pacienților și medicilor români, adaptându-și planurile de producție pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piață.

“Antibiotice Iași dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizații de punere pe piață), materii prime, know-how-ul de fabricație, pentru a fi capabilă în orice moment să producă și să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienți, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul și Novocalminul® în fabricație a fost luată pentru că suntem și vom rămâne solidari față de sistemul medical românesc, față de toți pacienții români”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Atât Paracetamolul cât și Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice și antipiretice. Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului în caz de febră. Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripție medicală atât în durere cât și încombaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.

Sanatate

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)