Covidul și transportul public în Iași

Abia acum ne dăm seama ce înseamnă un transport în comun bine pus la punct. Și civilizat. Revenim încet-încet la treabă. Dar cum? Și pe ce traseu? Nu cred că la orele de vârf va putea fi evitată aglomerația. În Iași spre exemplu, vor fi polițiști în fiecare stație? Greu de crezut. Vor fi călătorii mai vigilenți? Unii da, alții nu. Dar ce poți face concret? Nu poți împiedica pe nimeni să urce în tramvai/autobuz. Iar observațiile sunt apă de ploaie.
În lipsa unui transport în comun sigur, se vor aglomera străzile. Mașini mai multe, timp pierdut, aglomerație. Probabil vom auzi înjurături noi.
Partea bună e că unele firme vor continua politica lucrului de acasă. La fel, în perioada de vară școlile/universitățile rămân închise. Dar ce facem la toamnă?
Bicicleta? Da, e o soluție. Dar pe unde? Marile orașe din Europa s-au apucat deja să remodeleze zonele centrale. Mai multe biciclete și mai mulți pietoni, mai puține mașini. Nu aud o discuție serioasă în Iași privind mobilitatea. Degeaba dăm cu clor la capăt de linie, râde Covidul de noi. Soluția? Decizii radicale și curajoase. Acum e momentul.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)