Tandemul galben Alexe-Chirica a ținut prima reprezentanție la sediul PNL Iași. A fost o conferință de presă neașteptat de slabă, cu banalități, promisiuni și vorbe frumoase

Liberalii ieșeni și-au prezentat pentru prima oară achiziția. Mihai Chirica a apărut în conferință de presă, alături de șeful filialei, Costel Alexe, ministru al Mediului.

Domnul ministru și prietenul meu, așa l-a numit Chirica pe Alexe. De partea cealaltă, Alexe a jubilat în fața jurnaliștilor, spunând că este prima oară când PNL are cam tot, adică președinte de țară, dar și premier și guvern, iar la Iași liberalii au un ministru plus primarul de municipiu.

Doar că Mihai Chirica e mai degrabă un transfer electoral, liberalii socotind că e mai ușor să aibă primăria prin racolarea primarului decât în urma unei bătălii în alegeri.

Conferința de presă de la PNL Iași a fost dezamăgitoare. Singura știre e că Alexe și Chirica au apărut împreună. În rest, banalități, chestii generale și multe promisiuni.

În Moldova se vor face autostrăzi, iar Iașul va avea spital de urgență și stadion. Întrebat ce anume se va termina sigur în următorul mandat, Chirica a răspuns: “Posibil stadionul“.

Nu e un lucru rău faptul că partidele își transmit conferințele de presă în direct pe internet, însă politicienii uită că o conferință de presă este cu totul altceva decât o poezie recitată pentru alegători. Vrei să te adresezi direct alegătorilor, atunci o faci pe internet și spui ce vrei. Adică nu mai chemi presa. Dacă apari însă într-o conferință de presă, atunci vii cu alte mesaje, răspunzi direct la întrebări, fără clișee și vorbe goale.

Ce au spus Alexe și Chirica

“Avem un parteneriat pentru Iași și vom face tot ce ne stă în putință să atragem investiții și să dezvoltăm această zonă. Vrem să recuperăm decalajul Moldovei față de celelalte regiuni mai dezvoltate, decalaj care s-a acutizat în ultimii ani. Pentru prima dată după Revoluție, PNL are un președinte la Cotroceni, are un premier și un guvern, iar la Iași avem un ministru în guvern și un primar de municipiu. Iașiul are reprezentare în toate mediile și este important să valorificăm acest lucru. Obiectivul nostru este ca toate proiectele importante să fie pe masa guvernului la București și să fie rezolvate. Vom atrage investiții la Iași pentru a dezvolta această zonă”, a afirmat ministrul mediului, Costel Alexe, liderul filalei județene PNL Iași.

El a spus că în următoarele luni “va fi un desant al membrilor guvernului la Iași pentru a consfinți proiectele implementate sau care vor fi începute”.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a afirmat că “a venit timpul să schimbăm lucrurile în Iași și în regiunea de nord-est a țării”, el adăugând că de această dată astrele s-au aliniat pozitiv.

“S-a coalizat o echipă care și-a propus să nu mai vândă iluzii, să nu mai împartă Moldova între baronii fiecărui județ. Politica se face cu oameni, nu cu partide. Politica se face în acele partide unde oamenii muncesc și vor să tragă”, a precizat Chirica.

El a amintit că în această săptămână s-a deplasat la guvern pentru a discuta proiectele regiunii și că a fost pentru prima dată în calitatea sa de demnitar când a fost primit “cu prietenie”.

Chirica a spus că Moldova are nevoie de autostrăzi și de șosele ocolitoare pentru marile orașe, precizând că la Iași va fi realizat în cel mult șapte ani un spital regional modern.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)