Bombă în politica ieșeană: Bodea candidează la CJ din partea Alianței USR-PLUS. Cosette Chichirău rămâne candidatul Alianței la primărie

Zvonul care circula de câteva zile în politica ieșeană s-a adeverit. Fostul liberal Marius Bodea va candida din partea Alianței USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Iași. Liderul ieșean al USR, Cosette Chichirău rămâne candidatul alianței la primărie.

Filialele ieșene USR și PLUS au finalizat negocierile pentru desemnarea candidaților comuni ai Alianței la primăria municipiului Iași și la șefia Consiliul Județean, au anunțat joi seară liderii celor două organizații, Cosette Chichirău, respectiv Monica Berescu.

Candidatul Alianței USR-PLUS la primăria municipiului rămâne liderul USR Iași, deputatul Cosette Chichirău, în timp ce la președinția Consiliului Județean va candida deputatul Marius Bodea, fost lider al organizației municipale PNL. El a demisionat din acest partid în luna martie, după intrarea primarului Mihai Chirica în PNL.

Marius Bodea se va înscrie în USR, el fiind în prezent deputat independent.

“Propunerea Alianței USR-PLUS de a candida pentru președinția Consiliului Județean Iași mă onorează. Am făcut parte timp de 22 ani din PNL, însă electorul liberal din Iași a fost trădat de racolarea imorală și sfidătoare a pesedistului Mihai Chirica. PNL Iași s-a pesedizat. Acum, electoratul liberal, care își dorește competență, integritate și viziune în administrația publică are o alternativă serioasă la Primărie și CJ. O susțin pe Cosette cu toată forța să câștige primăria pentru scăpa orașul de corupția și trăncăneala sterilă a PSD-Chirica“, susține deputatul Marius Bodea, candidatul Alianței USR-PLUS la președinția CJ Iași.

La rândul său, liderul USR Iași, Cosette Chichirău, candidatul alianței la primăria Iași, a afirmat că “este începutul unificării tuturor forțelor care vor moderniza Iașiul în următorii ani“.

“Facem apel către societatea civilă și către cetățenii care își doresc ca Iașiul să iasă din umbra incompetenței și a intereselor mafiote să vină alături de noi“, a spus Cosette Chichirău.

Liderul PLUS Iași, Monica Berescu, a precizat că “avem datoria să renunțăm la orgolii în fața electoratului și să construim o alternativă reală pentru clasa politică actuală“.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)