Cum vrea PNL să câștige localele? Costel Alexe dă semnalul racolărilor masive: Hemoragia de primari PSD va fi fără precedent. Sute vor migra

Liderul PNL Iași, Costel Alexe reia tema racolărilor edililor PSD. Chiar dacă n-o anunță tranșant ca în urmă cu câteva luni, ministrul de la Mediu dă de înțeles că urmează hemoragia primarilor PSD. Cum e greu de presupus că un primar social-democrat va candida independent sau se va duce la un partid mai mic, mesajul lui Alexe e clar: “Veniți la noi!”

Cei mai mulți primari PSD știu că fără guvernarea centrală pentru ei sfârșitul politic este asigurat, sustine “editorialistul” Alexe, într-un comentariu apărut pe digi24.ro:

“Marcel Ciolacu flutură moțiunea de cenzură pentru a păcăli activul PSD în pregătirea congresului PSD. El vrea astfel să le promită PSD-iștilor că îi va aduce la guvernare. O mare înșelătorie!

Mai mult, hemoragia de primari ai PSD va fi fără precedent! Sute vor migra, iar mulți alții vor rămâne în afara primăriilor pe care le-au condus ani de-a lungul doar prin transferul de resurse de la bugetul de stat. Cei mai mulți primari PSD știu că fără guvernarea centrală pentru ei sfârșitul politic este asigurat. Ei nu au școala primarilor liberali, nu știu să facă proiecte, să acceseze fonduri europene, să servească binele public. Ei știu doar să fie conectați la resursele partidului stat prin sistemul influențelor și al controlului instituțiilor.

Moțiunea de cenzură este și din perspectiva hemoragiei primarilor PSD, un garou înșelător menit să le promită primarilor că mai există o șansă: „Nu plecați, e posibil să mai fim la butoane o vreme!”.

Pentru șeful PNL Iași Costel Alexe racolarea de primari PSD este esențială. Altfel are șanse mici să câștige șefia Consiliului Județean. În județul Iași, PNL are 30 de primari, iar PSD peste 60.

Liberalii l-au adus deja în partid pe primarul Mihai Chirica, dar calculele celor din Podu Roș arată că mutarea nu este suficientă pentru o victorie la CJ.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)