Ce soluții sunt pentru organizarea cursurilor și examenelor online aferente programelor de formare profesională a adulților?

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii privind tipurile de programe pentru care se pot desfăşura, în prezent, cursuri de calificare/specializare în sistem online.

„Schimbările intervenite în economie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, au impus luarea unor măsuri și în privința programelor de pregătire profesională a adulților. Este motivul pentru care guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență nr. 97, din 11 iunie 2020, care prevede, la articolul 2, că unele programe de formare profesională a adulților, care nu implică activități practice ce trebuie să se desfășoare într-un spațiu cu dotări specifice, conform standardului ocupațional, se pot desfășura și în sistem online”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Educaţiei detalii despre noile norme metodologice privind desfăşurarea cursurilor şi examenelor în sistem online pentru programele de formare profesională a adulţilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)