Cea mai bună apărare este atacul. Şeful CJ Iaşi, Maricel Popa: Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat. Sunt în derulare proceduri legale şi tehnice, nu e locul oportun pentru vizite cu caracter politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, susţine că spitalul modular de la Iaşi se va face, în ciuda piedicilor politice, şi că îi va invita la inaugurare pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru, care au acuzat, duminică, întârzieri în derularea proiectului.

Maricel Popa a afirmat că s-a intrat în linie dreaptă cu livrarea modulelor pentru spitalul mobil amplasat în localitatea ieşeană Leţcani, în curtea Parcului Agroindustrial Transagropolis.

“Nu avem nimic de ascuns. Întreaga procedură a fost transparentă. Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am fost susţinuţi de autorităţile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie direct interesate de soarta spitalului. Acest guvern demonstrează în continuare că siguranţa românilor nu este una dintre priorităţi. Nu aş fi vrut să ajungem aici. Am tot tăcut până acum, însă ultimele evenimente şi acţiuni ale unora m-au determinat să spun lucrurilor pe nume. Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul”, a spus şeful CJ Iaşi, Maricel Popa.

El a explicat că miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru nu au avut acces. duminică. în incinta parcului Transagropolis, unde este amplasat spitalul, întrucât “acolo nu este casă fără stăpân”.

“Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă, chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar şi tehnice şi nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat”, a declarat Maricel Popa.

Şeful CJ Iaşi a afirmat că spitalul modular se va face şi că îi va invita pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru la inaugurare.

“Spitalul este un obiectiv atât de important pentru sănătatea tuturor, încât nu este loc de scandal şi circ politic. Atât aş vrea să îl întreb pe domnul ministru al sănătăţii. Cu 900 de cazuri pe zi îşi permite să vină în campanie electorală la Iaşi? Să le fie ruşine pentru ceea ce au plănuit la Leţcani! Să le fie ruşine că nici acum în ceasul al 12 lea nu înţeleg că vieţile omeneşti sunt mai presus de interesele electorale meschine. Sunt convins că vom mai avea piedici din partea acestor oameni. Ei sunt cei care pun zi de zi instituţiile statului să lucreze împotriva noastră”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că spitalul modular de la Iaşi, amenajat de Consiliul Judeţean, ar trebui să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital din Iaşi şi că ministerul nu poate da aviz unei entităţi care deocamdată nu există.

Nelu Tătaru a inspectat duminică împreună cu ministrul Mediului, Costel Alexe, amplasamentul de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde au fost aduse 20 din cele 100 de containere pentru spitalul modular, cei doi miniştri arătându-se nemulţumiţi de stadiul lucrărilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)