Pronosticul ministrului ieșean de la Mediu: Moțiunea de cenzură nu trece

Ministrul Mediului Costel Alexe susține că moțiunea de cenzură a PSD nu va trece, explicând că social-democrații nu dețin voturile necesare pentru reușita demersului lor.

“Moțiunea PSD va pica“, a precizat ministrul Costel Alexe, într-o conferință de presă susținută la Iași..

Întrebat dacă este sigur că așa se va întâmpla sau doar are semnale în privința eșecului PSD în Parlament, ministrul Alexe a răspuns: “Calculul hârtiei arată acest lucru. PSD nu a prezentat faptul că are voturile necesare pentru a trece moțiunea“.

Ministrul Costel Alexe a afirmat că PSD nu și-a calculat foarte bine pașii pentru această moțiune și că nu a așteptat decizia CCR.

“Pe ultima sută de metri au hotărât că moțiunea va fi dezbătută luni. Ulterior s-au întâlnit birourile permanente reunite ale Camerei și Senatului. Și eu și ceilalți colegi ai mei din cabinet suntem încrezători că acest Guvern va rămâne în continuare. Important este ca la alegerile parlamentare România să scape de acest partid toxic și de majoritatea care s-a format în jurul PSD“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că există suficiente voturi ca moţiunea de cenzură, care va fi votată în plenul reunit de luni al Parlamentului, să treacă. El a precizat că şi fără aleşii UDMR, există numărul necesar pentru ca Guvernul Orban să pice.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)