Dumitru Oprea: Corecții ale prevederilor Codului Silvic

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind măsurile ce vor fi puse în aplicare pentru sancţionarea fenomenului de fraudare a declaraţiei cantităţilor de lemn transportate.

„Recent, World Wide Fund for Nature (WWF), dar și alte organizații de mediu şi asociaţii din sectorul forestier au solicitat o serie de corecții la prevederile Codul Silvic.

Potrivit acestora, ultimele modificări aduse Codului Silvic nu asigură eficientizarea sistemului de combatere a exploatărilor ilegale de arbori. Chiar dacă tăierea fără drept a arborilor este incriminată ca infracţiune silvică, conform modificărilor din Cod nu este stabilit un prag rezonabil şi nu este definită fără echivoc «tăierea fără drept». Mai mult, nu ar exista un sistem eficient de control al introducerii pe piaţă a lemnului și de verificare a transporturilor ce pleacă de la locul de recoltare”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului detalii despre soluţiile avute în vedere pentru dezvoltarea infrastructurii forestiere şi care vor fi în acest sens responsabilităţile proprietarilor şi administratorilor de păduri. De asemenea, care vor fi sumele şi sursele de finanţare necesare asigurării pazei pădurilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)