UNbreakable România – concurs național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți

Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, anunță UNbreakable România, concurs național de securitate informatică de tip „Capture de flag” pentru liceenii și studenții din România. Acesta va avea loc în perioada 16-18 octombrie 2020 și are ca scop educarea noii generații de hackeri etici și ghidarea acestora către o carieră de succes în securitate cibernetică. Bit Sentinel este coordonator tehnic al evenimentului.

„La nivel global este o lipsă acută de experți în securitate cibernetică, care se adâncește pe zi ce trece. În acest context, în Luna Europeană a Securității Cibernetice, ne propunem să aducem în România un eveniment competiție prin UNbreakable România și, astfel, să oferim tinerei generații spațiul unde să poată testa și aprofunda cunoștințele acumulate în școală în acest domeniu.

Vizăm viitori specialiști în securitate cibernetică, de aceea am gândit această competiție ca pe o oportunitate oferită tinerilor pasionați, pentru că astfel vor putea experimenta și înțelege cum funcționează o infrastructură și, mai ales, cum să găsească vulnerabilități pentru a identifica mai apoi metode de protecție în fața atacatorilor cibernetici”, a explicat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Tinerii înscriși în competiție vor avea posibilitatea de a rezolva exerciții de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente și investigații informatice, de identificare și remediere a vulnerabilităților din sisteme IT într-un mediu controlat.

Participarea la competiția UNbreakable România este individuală, iar înscrierea concurenților este gratuită, direct pe site-ul competiției, accesând acest link.

„Ne dorim ca această inițiativă să vină în sprijinul mediului academic dar, mai ales, să fie o olimpiadă pentru elevi și studenți. Se vor face clasamente pentru liceele și universitățile înscrise, pe lângă cele de județ. În acest mod, vom încuraja performanța pentru tânăra generație, mai ales că România este o țară cu foarte mult potențial în ceea ce privește domeniul IT și, în mod particular, securitatea cibernetică. Dezvoltarea tehnologică și digitalizarea accelerată din 2020 aduc vectori noi de atac cibernetic pentru care trebuie construite în mod constant protecții. Din acest motiv, este necesară implicarea activă în formarea noilor generații de specialiști în securitate cibernetică”, a completat Andrei.

Concursul va premia primii trei cei mai buni participanți care vor înregistra cele mai bune punctaje în urma competiției. Premiile constau în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.

Inițiativa UNbreakable România își propune să organizeze aceste concursuri naționale periodic, pentru a motiva și a încuraja tot mai mulți tineri să se specializeze în acest domeniu de activitate. Competiția se va desfășura în primă fază la nivel național, urmând să fie organizate și evenimente locale sau regionale. În urma tuturor evenimentelor se vor face clasamente pe licee, universități și județ.

„Prin UNbreakable susținem agregarea comunităților locale și regionale de securitate, pornind din mediul educațional și mizând pe faptul că spiritul competițional va crește din ce în ce mai mult nivelul competențelor celor implicați. Avem încredere că acest model va susține în viitorul apropiat nivelul de profesioniști și va genera noi produse de securitate, pornite de tinerii români, cu impact global”, a declarat Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager la Orange România.

UNbreakable România este organizat de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.  Înregistrările pentru concurs și alte informații referitoare la competiție sunt disponibile pe website-ul oficial: https://unbreakable.ro/

Despre Bit Sentinel

Bit Sentinel activează în domeniul securității cibernetice din 2015 și oferă servicii complete de securitate informatică, precum: servicii de penetration testing, audit de securitate IT, servicii de consultanță GDPR și NIS, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, răspuns la incidente și investigații ale atacurilor cibernetice. Începând cu 2020, Bit Sentinel oferă și servicii pe zona de Security Operation Center (SOC) ce include monitorizare continuă a activității companiilor, identificând și izolând astfel amenințările cibernetice înainte de a produce daune semnificative în sistemele informatice. Aceste servicii sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărei companii în parte și susținute de o echipă de specialiști certificați în domeniu.

Bit Sentinel oferă, de asemenea, și sesiuni de training în lupta împotriva atacurilor cibernetice, dezvoltând cursuri și programe speciale pentru pasionații de securitate care doresc să învețe noțiunile de bază.

Compania a fost coordonator tehnic la Campionatul European de Securitate Informatică – ECSC în 2019, când lotul României a câștigat trofeul și face parte din echipa de organizare a uneia dintre cele mai mari competiții internaționale de securitate cibernetică: DefCamp Capture the Flag.

Pentru detalii puteți accesa site-ul Bit Sentinel sau pagina de Facebook.

Despre Orange

Orange România este liderul pieței locale de comunicații mobile și parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din lume, cu peste 266 milioane de clienţi pe cinci continente.

Cei peste 10 milioane de clienți Orange România se bucură se bucură de serviciile celei mai bune rețele mobile din țară, beneficiind de cel mai rapid internet mobil și de cea mai extinsă acoperire, conform analizei Ookla®. Rețeaua Orange 4G acoperă 98.86% din populația țării, iar reţeaua Orange 5G este 100% Bucureştiul și alte 8 orașe din țară.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)