Ciolacu răstoarnă listele PSD Iaşi şi pune pe locuri eligibile la deputaţi apropiaţii lui Chirica

Listele pentru alegerile parlamentare decise cu o zi în urmă de PSD Iaşi au fost schimbate, miercuri, de conducerea naţională a partidului, astfel că pe locurile eligibile de la deputaţi figurează alte nume decât cele aprobate de organizaţia ieşeană.

Conducerea naţională a PSD a respins listele aprobate în forul de conducere al filialei ieşene a social-democraţilor şi a decis o altă configuraţie a acestora. Astfel, la Senat pe prima poziţie a rămas şeful filialei judeţene Maricel Popa, el fiind urmat de liderul TSD Bogdan Cojocaru, care figura iniţial pe un loc eligibil la Camera Deputaţilor.

La deputaţi lucrurile sunt mult mai interesante. Primele trei locuri sunt ocupate de alţi candidaţi decât stabilise organizaţia de Iaşi. Pe primul loc apare senatorul Vasile Toma, el fiind urmat de actualul deputat Vasile Cîtea şi de şeful filialei municipale PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc. Acesta din urmă nu fusese inclus pe liste de către şefii ieşeni ai PSD, Ostaficiuc fiind considerat un apropiat al primarului liberal al Iaşului, Mihai Chirica.

Pe locul patru la deputaţi este Silviu Macovei, care ocupă şi în prezent un mandat în Camera Deputaţilor.

Candidatul PSD la Primăria Iaşi la alegerile din 27 septembrie, Camelia Gavrilă nu mai figurează pe liste, ea ocupând iniţial locul doi la Senat, considerat semi-eligibil.

În cazul obţinerii unui scor apropiat celui înregistrat la alegerile locale, PSD Iaşi va avea patru parlamentari.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)