Dumitru Oprea: Logistica necesară vaccinării împotriva SARS-CoV-2 trebuie asigurată din timp

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind procedurile de administrare a vaccinului împotriva SARS-CoV-2, numărul de personal instruit şi resursele logistice necesare.

„Descoperirea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 reprezintă o prioritate pentru a opri răspândirea virusului și a combate actuala pandemie. Chiar dacă există, în întreaga lume, aproximativ 200 de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, aflate în diferite faze de testare, pentru nici unul nu au fost încă încheiate testele clinice.

Cu toate acestea, având în vedere condițiile stricte de transport și păstrare a vaccinurilor, mai multe state au anunțat că fac deja pregătiri de câteva luni pentru a începe vaccinarea la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii detalii despre costurile estimate pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 şi necesarul de doze de vaccin pentru a asigura în primă fază imunizarea personalului medical şi a pacienţilor cu comorbidităţi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)