Dumitru Oprea: Este necesar să fie respectate normele de securitate la incendiu în toate unitățile medicale

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Secretarului de Stat în Ministerul Afacerilor Interne informații despre situaţia unităţilor medicale din ţară care funcţionează fără autorizaţii la incendiu sau aviz de securitate la incendiu.
„Odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 și creșterea gradului de încărcare a spitalelor a ieșit la iveală crudul adevăr despre situația unităților medicale, lăsate de guvernarea PSD doar cu promisiunea de modernizare.

Astfel, în urma tragediei de la Piatra Neamț și a controalelor efectuate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-a constatat că mai multe unități medicale nu au autorizații la incendiu și nici măcar aviz de securitate la incendiu”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Secretarului de Stat informaţii despre numărul de spitale judeţene, ambulatorii de specialitate şi unităţi de primiri urgenţe (U.P.U) care au fost modernizate în ultimii 4 ani. De asemenea, s-au solicitat detalii despre amenzile aplicate în urma controalelor efectuate, dar şi despre cei responsabili de verificarea aplicării măsurilor de funcţionare în deplină siguranţă a unităţilor medicale.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)