Disperare în tabăra lui Mihai Chirica. Primarul le cere celor de la USR-PLUS Iaşi să urmeze exemplul de la centru şi să facă alianţă în Consiliul Local

Mihai Chirica a câştigat un nou mandat de primar, dar nu deţine majoritatea în Consiliul Local. PNL a obţinut 11 mandate, iar PMP două. Adică 13 consilieri dintr-un total de 27. PNL poate face majoritate fără probleme cu USR-PLUS, dar în repetate rânduri liderii Alianţei au spus că în nici un caz nu se vor încolona în spatele lui Chirica.

Luni, primarul a făcut o nouă încercare, profitând de acordul semnat la Bucureşti între PNL, USR-PLUS şi UDMR.

Primarul PNL Mihai Chirica susţine că alianţa dintre PNL şi USR-PLUS ar trebui să funcţioneze şi la Iaşi, după modelul de la centru, precizând că se angajează să fie liantul acestei coaliţii în interesul comunităţii ieşenilor.

Chirica afirmă că salută finalizarea negocierilor dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru alcătuirea formulei de guvernare şi adaugă că alianţa dintre liberali şi USR-PLUS ar trebui să funcţioneze şi la Iaşi.

“Îi felicit pe domnul Ludovic Orban, preşedintele PNL, precum şi pe ceilalţi lideri politici din Comisia de negociere (Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău) pentru altruismul de care au dat dovadă, cu speranţa că acest altruism va deveni o obişnuinţă în următorii patru ani. Faptul că PNL a găsit de cuviinţă să împartă şi ministere importante partenerilor de coaliţie denotă o maturitate politică lăudabilă. Prin urmare, aşteptările mele privind revenirea României la o stare de normalitate în cel mai scurt timp posibil sunt pe deplin justificate. De asemenea, în calitatea mea de primar al municipiului Iaşi, vreau ca aceeaşi înţelepciune să o regăsesc şi în cadrul Consiliului Local“, susţine primarul Mihai Chirica.

El spune că este timpul ca alianţa dintre PNL şi USR-PLUS să funcţioneze şi la Iaşi.

Chirica adaugă că se angajează să fie “liantul“ acestei coaliţii în interesul comunităţii ieşene.

“Trebuie să dăm startul numeroaselor proiecte ale administraţiei locale, făcând din anul 2021 un an al renaşterii şi al bunăstării. Prin urmare, lansez un nou apel către colegii din USR-PLUS să respecte deciziile de la centru şi mai ales votul ieşenilor. Este timpul să ne concentrăm pe proiectele Iaşului! Este timpul să colaborăm pentru binele ieşenilor“, mai spune primarul Chirica.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)