Primarul Chirica mai face o încercare şi invită USR-PLUS să se alieze cu PNL în Consiliul Local

Mihai Chirica afirmă că aşteaptă un act responsabil din partea USR-PLUS la Iaşi pentru a forma majoritatea în Consiliul Local, dar se arată pregătit şi pentru o luptă de gherilă dacă alianţa nu se realizează la nivel local.

Primarul Chirica a spus că PNL şi USR-PLUS sunt la guvernare împreună şi că acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi la Iaşi, unde nu există încă o majoritate în Consiliul Local între cele două grupări politice.

”Aştept să văd un pas din partea aliatului nostru, USR-PLUS. PNL şi USR-PLUS sunt la guvernare. Când faci parte dintr-o armată, câştigi împreună, pierzi împreună sau mori împreună. Aşa spune legea unei alianţe. Dacă guvernăm, atunci guvernăm responsabil peste tot în România. Dacă înţelegem că noi facem guvernare doar la Bucureşti şi luptă de gherilă în teritoriu mă adaptez, am resursele necesare şi pentru această nouă variantă. Prin urmare, aştept un act responsabil din partea principalului partener la guvernare, USR-PLUS”, a afirmat primarul Mihai Chirica.
Cei doi viceprimari ai Iaşului nu au fost încă aleşi, întrucât nu există încă o majoritate în consiliul local.
Liderii ieşeni ai USR susţin că nu se vor alia cu PNL la Iaşi dacă liberalii nu vor elimina nepotismul şi nu vor renunţa la legăturile cu mafia imobiliară.
PNL deţine 11 mandate de consilieri, USR nouă, PSD cinci, iar PMP două.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)