Maricel Popa nu exclude alianţa cu PNL în Consiliul Local: Vom propune candidat pentru postul de viceprimar. PSD nu va negocia PUZ-uri sau altceva

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a declarat că social-democraţii vor propune candidat propriu pentru postul de viceprimar al municipiului Iaşi şi că nu este exclusă o alianţă cu PNL, în timp ce edilul liberal Mihai Chirica susţine că o eventuală înţelegere PNL-PSD în Consiliul Local va fi discutată în PNL Iaşi. “Sunt oameni responsabili şi în PSD şi în PNL. Sunt convins că şi în USR-PLUS”, a spus Chirica.

Şeful social-democraţilor ieşeni, senatorul Maricel Popa, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD este în “opoziţie constructivă” la Iaşi şi că nu exclude o alianţă cu PNL pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului.

“Noi suntem în opoziţie, dar într-o opoziţie constructivă. Nu vom susţine niciodată un viceprimar de la alt partid. Când subiectul va fi pe ordinea de zi vom propune candidat propriu pentru postul de viceprimar. Avem cinci consilieri locali, Biroul Judeţean va decide care este cel mai bun candidat pentru viceprimar”, a declarat Popa.

El a precizat că fiecare proiect care vizează dezvoltarea Iaşului va fi discutat în Consiliul Local, adăugând că “PSD Iaşi nu va negocia PUZ-uri sau altceva”.

“Noi nu avem niciun consilier local cu interese imobiliare chiar dacă mi-am atras afrontul unor colegi. Iaşul poate intra în blocaj şi ne gândim pe viitor că trebuie să susţinem interesele oraşului. Iaşul trebuie să se dezvolte şi să continue proiectele europene. Săptămâna viitoare vom avea un BPJ la PSD Iaşi şi vom discuta organizat, deciziile nu se iau unilateral. Dar vom merge cu candidatul nostru, indiferent cu cine vom face alianţă”, a precizat preşedintele organizaţiei judeţene Iaşi a PSD, Maricel Popa.

De partea cealaltă, primarul PNL Mihai Chirica, a spus, tot vineri, într-o conferinţă de presă, că o eventuală alianţă locală între PNL şi PSD va trebui discutată în forul de conducere al liberalilor ieşeni.

“Sunt oameni responsabili şi în PSD şi în PNL. Sunt convins că şi în USR-PLUS. Nu sunt factor responsabil sută la sută în PNL ca să iau o decizie pe persoană fizică, trebuie luată o decizie politică. Dacă putem pune umerii pentru dezvoltarea municipiului şi judeţului Iaşi, cu sau fără funcţii, hai să o facem. De funcţii ne vom umple şi ne vom şi sătura la un moment dat, că aşa se întâmplă în politică. După ce ai obţinut o funcţie începe să-ţi pară rău”, a declarat Mihai Chirica.

În Consiliul Local există un blocaj politic, întrucât în prezent niciun partid nu deţine majoritatea simplă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)