Ieşire elegantă din scenă a preşedintelui de la Poli Iaşi Ciprian Paraschiv, după ce a fost umilit de Chirica şi oamenii săi

Ciprian Paraschiv, preşedinte la Poli Iaşi, a cerut să intre în concediu fără plată până la finalul sezonului, după ce a fost sancţionat de Consiliul Director al clubului de fotbal. Lui Paraschiv i s-a redus salariul cu 10 la sută timp de trei luni, dar nu ăsta pare a fi motivul retragerii sale, ci decizia lui Chirica şi a celor din preajma edilului de a nu-l mai lăsa să ia vreo decizie la club. Cu alte cuvinte, se forţează plecarea lui Paraschiv.

Ciprian Paraschiv a scris pe Facebook că este singurul angajat din clubul ieşean cu salarii restante încă de anul trecut şi a amintit că atunci când a venit la Iaşi în februarie 2020 a renunţat la o funcţie importantă în Federaţia Română de Fotbal.

“Din motive personale, independente de voința mea, am solicitat Consiliului Director intrarea în concediu fără plată, după meciul cu FC Argeș, până la finalul sezonului. Nu vreau să stingheresc, aștept cu nerăbdare strategia alternativă pentru viitorul clubului“, afirmă Paraschiv.

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi mai spune că anul trecut s-a reuşit evitarea falimentului şi menţinerea echipei în prima ligă, precizând că atunci când a venit în funcţia de preşedinte a descoperit datorii la club cu o valoare dublă faţă de cât i s-a spus iniţial.

“Ce am mai reușit? Am pus punct unei imagini de club second-hand și am tăiat sinecurile multiple, în ciuda oricărei adversități hrănite din orgolii personale și hrăpărețe. Am făcut lucruri normale în orice club care se dorește modern, echilibrat, stabil. Sau care ar trebui să se dorească așa. Las un club cu licența ca și luată, cu bonusurile de rămânere în Liga 1 achitate, cu primele la zi, cu salariile la zi pe 2020 și mici restanțe în acest an. Și mai cred că alături de Andrei Cristea atingeam și obiectivul acestui sezon“, adaugă şeful grupării din Copou, Ciprian Paraschiv.

Andrei Cristea nu va mai antrena echipa CS Politehnica Iaşi, însă el va rămâne jucător în cadrul lotului, potrivit unei decizii a Consiliului Director al clubului, care a fost luată marţi în prezenţa primarului Mihai Chirica.

În aceeaşi şedinţă s-a mai decis demiterea lui Anton Heleşteanu din funcţia de şef al departamentului de scouting al clubului, în timp ce preşedintele clubului Ciprian Paraschiv a fost sancţionat cu tăierea salariului cu 10 la sută timp de trei luni.

Formaţia moldoveană ocupă locul 16, ultimul, în clasament, cu 16 puncte în 24 de meciuri.

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)