Cristi Berea, senator USR PLUS: Îi vedem pe liderii sindicali doar când fac proteste, dar în rest e dificil să afli amănunte din activitatea lor

Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că activitatea liderilor sindicali rămâne o necunoscută pentru public şi că ei devin vizibili doar când organizează proteste.

“Îi vedem ori de câte ori organizează proteste, însă e foarte dificil să afli și alte informații din activitatea lor, ca de exemplu ce au făcut ei pentru angajați până atunci. Sunt foarte curios cum contribuie sindicaliștii la creșterea performanței muncii într-o unitate de învățământ sau într-o fabrică și ce măsuri propun ei pentru a combate incompetența și a crește raportul de calitate al produselor sau serviciilor, garantând astfel siguranța locurilor de muncă pentru cei pe care îi reprezintă. Câți dintre liderii de sindicat și-au prezentat public acțiunile concrete și măsurile implementate în beneficiul angajaților? A venit momentul ca oamenii să afle dacă au fost reprezentați sau nu cu adevărat de cei cărora le plătesc indemnizațiile de mii sau poate zeci de mii de lei lunar, din salariile lor mici și foarte mici”, a afirmat Cristi Berea, senator USR PLUS Iași.

Parlamentarul ieşean aminteşte că în România sunt aproximativ 30 de organizații sindicale reunite sub formă de federații, confederații, uniuni, blocuri naționale sau consilii, iar președinții și membrii din conducerea acestora sunt plătiți cu o mică avere în fiecare lună. Unii dintre ei ajung chiar să câştige 13.000 de euro pe lună.

Senatorul Cristi Berea afirmă că sindicatele au fost dintotdeauna un instrument politic în democrația din România.

Potrivit lui Berea, este seducător să te bucuri de apelativul lider de sindicat și să fii cel care decide în numele sutelor, miilor sau zecilor de mii de oameni, în funcție de dimensiunea organizației. Parlamentarul USR PLUS întreabă dacă sunt liderii sindicali capabili să prezinte date și cifre precum și alte argumente prin care să demonstreze că i-au ajutat în mod real pe cei pe care îi reprezintă.

Senatorul Berea spune că de fiecare dată când autoritățile anunță reforme ale sistemului public sau diminuări ale drepturilor și compensațiilor salariale, liderii sindicali anunţă proteste de stradă.

“Sunt aceiaşi conducători care primesc mii și zeci de mii de lei pe lună ca să apere interesele angajaților din sistemul public, dar care dispar imediat din peisaj“, mai afirmă senatorul USR PLUS.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)