Liderul PSD Iaşi cere demisia consilierului judeţean PNL Constantin Şerban: Este inadmisibil ca un consilier să discute soarta unui șef din sistemul de educație, fără a avea atribuții în acest sens

Filiala ieşeană a PSD cere demisia consilierului judeţean liberal Constantin Şerban, pe care îl acuză că a încercat să influenţeze votul membrilor consiliului de administraţie al şcolii unde predă pentru a nu fi sancţionat în ancheta care viza limbajul său neadecvat la adresa elevilor.
Liderul filialei Iaşi a PSD, senatorul Maricel Popa susţine într-un comunicat de presă că liberalul Constantin Şerban, consilier judeţean, ”a dezbrăcat haina de dascăl abuzator şi a îmbrăcat-o pe cea de politician uns cu toate alifiile”.
Şeful social-democraţilor ieşeni face referire la o înregistrare audio publicată de 7Est, în care Constantin Şerban îi spune prin telefon unei alte persoane că şefa IŞJ Iaşi va mai rămâne trei săptămâni în funcţie şi că el va asigura protecţie directorului şcolii generale Mihai Codreanu la care predă.De asemenea, Şerban afirmă în discuţia telefonică respectivă că reprezentantul Primăriei Iaşi din Consiliul de Administraţie al şcolii se va abţine de la vot atunci când se vor propune sancţiuni în cazul său.

”Sunt pur și simplu consternat de modul în care acest apropiat al lui Costel Alexe, șeful PNL Iași, discută despre oameni, funcții administrative și cum influențează voturile în Consiliile de Administrație. Constantin Șerban trebuie să demisioneze, de urgență, din toate funcțiile publice deținute. Este inadmisibil ca un consilier județean să discute soarta unui șef din sistemul de educație, fără a avea atribuții în acest sens. Este inadmisibil ca un consilier județean să asigure protecție politică unui director de școală. Este inadmisibil ca un consilier județean să spună că un reprezentant al Primăriei Iași, membru în cadrul unei comisii, se va abține de la vot, invocând relații politice. Este inadmisibil modul în care PNL s-a urcat, la Iași, cu picioarele pe grumazul democrației”, precizează liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democrat ieşean mai spune că după acuzațiile de corupție și luare de mită la adresa lui Costel Alexe, Consiliul Județean Iași este implicat într-un nou scandal.

”În numai patru luni au reușit să facă de râs un întreg județ. La nivel național toată lumea râde când aude de Iași. Nimeni nu ne mai bagă serios în seamă. Așa au considerat vremelnicii lideri locali că trebuie să facă echipă pentru Iași. În loc să vorbim despre proiecte și obiective de investiții, la Iași se discută despre ministrul tablă și cumetrii lui, de primarul Skodă, de consilierul județean abuzator. Să vă fie rușine”, a mai spus şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

În şedinţa Consiliului de Administraţie al şcolii Mihai Codreanu din Iaşi, desfăşurată miercuri, învăţătorul Constantin Şerban, consilier judeţean PNL, a fost sancţionat cu tăierea a 15 la sută din salariu până la finalul anului şcolar în curs.
La începutul lunii martie, 7IAȘI publica înregistrări de la lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban unor elevi de clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu” din Iaşi. Unul dintre părinți a reușit să plaseze în ghiozdanul fiului său un dispozitiv de înregistrare care a surprins țipete, amenințări și un limbaj neadecvat din partea învăţătorului.
Iată câteva dintre expresiile folosite de Șerban:
„Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)”
„Lucrează Rodica, că vin și te iau de niții ăia!”
„De ce să mă iau eu de el, mă, uitați-vă și voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu știe maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea.”
Părinţii copiilor au declarat jurnaliştilor că nu este pentru prima dată când învăţătorul Şerban are un asemenea comportament, dar că sesizările lor nu au avut nici un efect.
Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a autosesizat și a solicitat conducerii unității de învățământ să demareze de urgență verificări privind clarificarea aspectelor semnalate, precum și declanșarea procedurii de cercetare disciplinară.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)