A fost semnat contractul cu BEI pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi

Guvernul României a aprobat semnarea Contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 250 milioane de euro, destinat construirii Spitalului Regional de Urgențã Iași, precum și acordarea împuternicirii de semnare ministrului Finanțelor, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Ministerul Sãnãtãții va coordona construcția Spitalului Regional de Urgențã Iași pe o perioadã de aproximativ 7 ani, iar data limitã de tragere a sumelor împrumutului este de 84 luni de la data semnãrii contractului de finanțare. Conform documentației tehnico-economice, costul total net al acestui proiect este de 420,9 milioane EUR, din care aproximativ 60% va fi finanțat prin împrumutul ce urmeazã a fi contractat cu Banca Europeanã de Investiții, iar restul de 40% de la bugetul de stat și din fonduri nerambursabile.
Realizarea a trei din cele opt spitale regionale, respectiv Iași, Cluj-Napoca și Craiova, a fost deja demaratã de Ministerul Sãnãtãții și va fi finanțatã din fonduri europene nerambursabile. Costul total estimat al acestor investiții este de cca. 1,6 mld. euro.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)