Cristi Berea, senator USR PLUS: Am semnat angajamentul pentru construirea noului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară de la Iaşi

“În cadrul evenimentului “Împreună pentru inima Moldovei” am semnat angajamentul civic prin care mi-am asumat responsabilitatea de a depune toate diligențele necesare pentru construirea noului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară de la Iași.
În decembrie 2020 au fost făcuți primii pași prin transferul a 120.000 mp de teren din administrarea comunei Miroslava, în proprietatea județului Iași, decizia venind la mai puțin de o lună de la semnarea acordului de asociere între Ministerul Sănătății și autoritățile ieșene.
Viitorul institut va deservi o populație de 5,5 milioane de locuitori, va avea 450 de paturi pentru spitalizare continuă și 50 de paturi în regim de spitalizare de zi, 28 de secții și aproximativ 1500 de angajați. Investițiile pentru realizarea acestui proiect de mare anvergură se ridică la 350 milioane de euro și vor fi acoperite în cea mai mare parte din fonduri europene.”

SURSA: Cristi Berea, senator USR PLUS, Facebook

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)