Unul dintre adversarii primarului Mihai Chirica a devenit omul nr. 2 în filiala municipală a PSD. Viorel Blăjuţ a fost ales prim-vicepreşedinte

Mutări la PSD Iaşi în filiala municipală. Organizaţia şi-a ţinut marţi seară conferinţa extraordinară, întrunire care ar fi trebuit să aibă loc în 2020, dar care a fost amânată din cauza pandemiei.

În cadrul reuniunii a fost validată și vacantarea unor posturi în structura de coordonare, vacantare aprobată de către Biroul Executiv Municipal. Astfel, în structura organizației municipale PSD Iași au fost alesi prim-vicepreședintele Viorel Blăjuț, vicepreședintele Dumitru Anchidin, dar și noul secretar în persoana Adrianei Berilă. Ca membri în Biroul Executiv se regăsesc Elena Mitrofan, Cătălin Bulgariu și Narcis Romedeea.

Omul de afaceri Viorel Blăjuţ a fost în ultimii ani unul dintre adversarii edilului Mihai Chirica, iar mutarea poate fi interpretată ca un gest de ruptură totală între filiala municipală a PSD şi primar.

Rămâne de văzut cum se va comporta însă pe viitor liderul PSD Iaşi de la municipiu Marius Ostaficiuc, cunoscut pentru relaţiile sale cordiale din ultimii ani cu primarul de Iaşi. De altfel, înainte de alegerile locale de anul trecut, Ostaficiuc a sperat până în ultimul moment că Mihai Chirica va reveni la matcă şi va candida pe listele PSD la Primărie.

Marius Ostaficiuc a spus după conferinţa PSD Iaşi că ţinta organizaţiei este ca Iaşul să devină un pol atractiv şi un oraş deschis, în timp ce Viorel Blăjuţ a declarat că prioritară va fi consolidarea organizaţiei.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)