Senatorul Cristi Berea: Susținem dezvoltarea localităților rurale, dar nu prin programe care risipesc banii românilor și care îngroașă conturile baronilor locali

”PNDL 1 și PNDL 2 sunt „mărețele” programe de investiții care în loc să „scoată țara din noroaie”, cum îi plăcea unui fost premier PSD să spună, au burdușit conturile unor primari, șefi de consilii județene și firmelor apropiate lor.

Suma decontată nu este deloc de neglijat: aproape 30 de miliarde de lei între aprilie 2015 și decembrie 2020, dintr-un total alocat de 44,5 miliarde lei.

Ce a rămas în urmă? Toaleta de 80.000 de euro de la școala din Teleorman, în timp ce copiii continuau să se ducă la WC-ul din fundul curții. Becurile de peste 2.000 de euro dintr-un cătun din Tulcea.

Lucrări decontate, deși nu au fost executate în Neamț. Asfalt turnat direct pe pământ în Vrancea. Și lista poate continua, la fel de bine cum poate continua enumerarea neregulilor semnalate de-a lungul timpului și a dosarelor penale deschise.

Acum se pune la cale un PNLD 3, deghizat sub un alt nume, dar cu o sumă și mai consistentă: 50 de miliarde de lei.

Ce se poate face cu echivalentul a 10 miliarde de euro ca să nu mai repetăm furtul din trecut, iar românii să nu se mai trezească, peste câțiva ani, că tot nu au apă și canalizare, drumuri, școli și spitale?

De exemplu, construcția autostrăzilor A8 și A7 ar costa mai puțin de 10 miliarde de euro. Sau am putea face 10 spitale regionale, dacă luăm în calcul un cost mediu per spital precum cel al Spitalului Regional de Urgență de la Iași.

Susținem dezvoltarea localităților rurale din România și implicit, a țării, dar nu prin programe care risipesc banii românilor și care îngroașă conturile baronilor locali.”

SURSA: Cristi Berea, senator USR PLUS, Facebook

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)