Achiziţie importantă făcută de Iasisting: 25 de maşini electrice marca Renault ZOE. Viorel Blăjuţ: Iaşul este poluat şi vrem să transmitem un mesaj puternic că avem nevoie de un oraş verde

Grupul Iasisting a făcut o mutare importantă şi a achiziţionat 25 de maşini electrice Renault ZOE, cea mai importantă achiziţie de acest tip reuşită de o companie din România.

Anunţul oficial a fost făcut în cadrul unui eveniment desfăşurat joi după-amiază la sediul BRAS Renault din Iaşi. Au fost prezente zeci de persoane, printre care preşedintele CJ Costel Alexe, mai mulţi parlamentari, dar şi şefi ai unor instituţii.

Omul de afaceri Viorel Blăjuţ, cel care a fondat Iasisting, recunoaşte că e o lovitură pe care compania sa o dă pe piaţa Iaşului.

”Iaşul este unul din cele mai poluate oraşe din România şi din Europa. Vrem să transmitem un mesaj puternic că avem nevoie de un oraş verde. Trebuie să punem cu toţii umărul, iar schimbarea să vină de la noi. Am achiziţionat 25 de maşini electrice într-o primă fază, dar campania este una mai largă, nu ne oprim aici”, a spus Viorel Blăjuţ.

El a precizat că anul viitor grupul Iasisting va mai achiziţiona şi alte maşini electrice, în principal autoutilitare. Blăjuţ speră că exemplul pe care grupul Iasisting îl oferă să fie preluat şi de alte firme.

La eveniment a fost prezent şi Helmuth Tiderle, director în cadrul Renault Romania, semn că tranzacţia cu firma ieşeană este una cu greutate pentru Renault.

De altfel, Tiderle a precizat că livrarea maşinilor Renault ZOE către grupul Iasisting este una din cele mai importante tranzacţii din ultima perioadă.

”Noi la Renault suntem preocupaţi de tot ce înseamnă mobilitate şi suntem conştienţi că mobilitatea viitorului este una electrică. Cei de la Iasisting au reuşit să achiziţioneze noul Renault ZOE, o maşină care oferă o autonomie de până la 400 de kilometri şi permite o încărcare rapidă de maxim 30 de minute”, a declarat Helmuth Tiderle, director în cadrul Renault Romania.

La rândul său, Viorel Blăjuţ a afirmat că speră ca toate calculele economice făcute să arate că achiziţia este una rentabilă.

”Dar chiar dacă nu va fi aşa, am mulţumirea sufletească că avem un parc de maşini electrice, iar exemplul poate fi urmat şi de alţii. Trebuie să salvăm acest oraş, pentru că poluarea este una masivă. Sunt un om care deschide drumuri. Şi Iasisting a fost deschizător de drumuri şi spitalele construite tot la fel au fost, mi-am asumat şi în acest domeniu acelaşi risc. Încerc să vin cu ceva nou. Sper să reuşesc, iar costurile să fie cele pe care noi le-am anticipat”, a precizat Viorel Blăjuţt.

Cât despre surprizele pe care le pregăteşte pentru viitor, Blăjuţ a dezvăluit că în funcţie de cum va evolua pandemia are în intenţie să deschidă în 2022 un parc de distracţii pentru tineri, Aventura Park, care va include şi o grădină zoologică, la Miroslava.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)