Ce spune Alexe despre descinderea procurorilor DNA la Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că procurorii DNA au venit, joi, la sediul CJ Iaşi pentru a ridica documente privind organigrama Şcolii Populare de Arte, dar şi în legătură cu mai multe angajări făcute la această şcoală. Totodată, procurorii DNA au cerut documente privind transferul soţiei primarului PNL al localităţii Holboca de la Primăria Sineşti la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei.

“Procurorii DNA au solicitat o serie de documente ce ţin de compartimentul de resurse umane al Consiliului Judeţean, în speţă organigrama din aprilie a Şcolii Populare de Arte din Iaşi. Sunt vizate o serie de angajări la această şcoală şi un transfer de la o unitate administrativ-teritorială la Evidenţa Populaţiei. Este vorba despre transferul soţiei primarului din Holboca. CJ este una din cele mai transparente instituţii din ţară. Toate modificările de organigramă sunt publice, astfel încât pe site-ul CJ sau pe site-ul instituţiilor există aceste documente”, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, după ce procurorii DNA au ridicat mai multe documente din birourile CJ Iaşi.

Alexe a spus că, în privinţa angajărilor din instituţiile subordonare, CJ nu are nicio implicare.

El a precizat că nicio angajare nu ţine de vreo semnătură a CJ, iar toate angajările au fost făcute de cei care conduc acele instituţii.

Costel Alexe a precizat că verificările procurorilor DNA au vizat modul în care au fost angajaţi un referent cultural, un contabil şi un muncitor necalificat.

Întrebat dacă procurorii au formulat acuzaţii la adresa sa, Alexe a negat, precizând că anchetatorii strâng probe sau sunt în etapa unor verificări.

“Au fost şi în biroul meu şi am colaborat cu organele de anchetă privind ceea ce mi-au solicitat. CJ are toată deschiderea pentru a soluţiona orice cauză sau suspiciune care planează asupra instituţiei”, a adăugat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)