Ce spune şeful liberalilor ieşeni despre o eventuală extindere a Penitenciarului Iaşi

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, scrie pe Facebook că a transmis o interpelare Comisarului de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin, Director general al Administrației Naționale Penitenciarelor, privitor la posibilele efecte pe care proiectul de extindere a Penitenciarului Iași le va produce, dacă acesta va fi pus în aplicare.

”Unitatea de detenţie deţine un teren cu o suprafaţă de peste 53.000 mp, un perimetru delimitat de străzile Dr. Vicol (la est), Fagului (la sud) şi F. Iacob (la vest). În prezent, 22% din teren este ocupat de construcţii: proiectul urbanistic propune dublarea acestei suprafeţe, fiind vorba în total despre o zonă edificabilă de aproape 24.000 mp.
În schimb, vor scădea suprafeţele alocate circulaţiilor şi parcajelor (de la circa 23.000 mp la cca 19.000 mp), precum şi terenul inerbat (de la 19.000 mp la 11.000 mp). Planul Penitenciarului este să se extindă pe terenul liber de construcţii spre str. Fagului în principal cu o clădire (noi pavilioane de detenţie) în formă de „U”.
Pe această cale, reamintesc că în 2019, o inițiativă identică a fost respinsă de Consiliul Local. Totodată, este recomandată să se aibă în vedere că amplasamentul actual al Penitenciarului Iaşi se află în intravilanul municipiului Iaşi, într-o zonă preponderent de locuire, fiind înconjurat de locuinţe individuale şi cartiere de locuinţe colective precum şi în proximitatea unităţilor de învăţământ universitar.
Așadar, specialiștii în dezvoltare urbană recomandă mutarea / relocarea acestuia într-o zonă care să corespundă specificului acitivităţii.”

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)