Trafic la Aeroportul Iaşi cu 37 la sută mai mare în 2021 faţă de anul anterior. Directorul Romeo Vatră: Sperăm ca valul cinci să nu fie atât de restrictiv şi să depăşim 800.000 de pasageri în 2022

Traficul pe aeroportul ieşean a crescut, în anul 202,1 cu 37 la sută faţă de anul anterior şi a ajuns la aproape 640.000 de pasageri, conducerea aerogării sperând ca valul cinci al pandemiei să nu fie atât de restrictiv, iar numărul de pasageri să treacă de 800.000 în acest an.

Directorul general al aeroportul din Iaşi, Romeo Vatră, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 2021 a fost un an bun pentru aerogara ieşeană, în ciuda restricţiilor pe fondul pandemiei care au existat în special în primul semestru.

Anul trecut, aerogara din Iaşi a fost tranzitată de 639.532 de pasageri, cu 37 la sută peste traficul înregistrat în 2019.

“Lunile de vară din 2021 nu doar că au fost peste 2020, dar au fost ca trafic aproape de nivelul celor din vara anului 2019. În acest an considerăm că putem depăşim la final 800.000 de pasageri, dar sperăm ca valul cinci să nu fie atât de restrictiv”, a afirmat directorul general al aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

El a anunţat că Blue Air va deschide în 2022 cinci rute externe de la Iaşi către Paris, Barcelona, Roma, Koln şi Bruxelles, iar în lunile de vară aceeaşi companie va introduce zboruri temporare către Heraklion, Zakynthos şi Mykonos.

Vatră a precizat că se poată în continuare discuţii cu Turkish Airlines pentru o cursă aeriană Iaşi-Istanbul, dar că se încearcă şi introducerea de noi curse interne, inclusiv Iaşi-Constanţa.

Totodată, directorul aeroportului Iaşi a declarat că au fost demarate procedurile pentru construirea unui nou terminal, de aproape zece ori mai mare decât cel actual, lucrările urmând să fie finalizate la sfârşitul anului 2023.

De asemenea, aeroportul a finalizat un regulament nou pentru activitatea de taximetrie din zona aerogării, după ce au existat numeroase sesizări din partea călătorilor.

“Nici un şofer de taxi nu va mai putea refuza o cursă pe motiv că distanţa este prea scurtă, pentru că i se va ridica permisul de acces. Am avut discuţii şi cu reprezentanţii Camerei Taximetriştilor, iar regulamentul a fost agreat. Pentru cei care vin din străinătate, primul contact cu Iaşiul este întâlnirea cu şoferul de taxi. Este vorba aici de imaginea oraşului, nu putem lăsa lucrurile la voia întâmplării”, a mai precizat directorul aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)