Director Aeroport Iaşi: Putem depăşi în acest an un milion de pasageri şi avem şanse să ne apropiem chiar de traficul record din 2019

Traficul pe Aeroportul Iaşi ar putea depăşi în acest an un milion de pasageri şi s-ar putea apropia de cifrele record din 2019, a declarat directorul aerogării ieşene, Romeo Vatră.

Potrivit conducerii aeroportului ieşean, în prezent sunt operate şi 44 de zboruri pe zi, iar problema principală este distribuirea acestora pe tot parcursul zilei, pentru a nu apărea sincope de organizare.

“Acum putem procesa trei zboruri pe oră. Am avut şi cinci într-o oră, dar apare o presiune suplimentară. Ne dăm seama cât de important ar fi fost noul terminal. Sperăm să îl finalizăm la sfârşitul anului 2023. Din ce vedem acum, putem depăşi în acest an un milion de pasageri şi avem şanse să ne apropiem chiar de traficul record de 1,3 milioane din anul 2019. Sunt optimist. Le oferim companiilor aeriene discounturi pentru deschiderea de noi rute. Din acest an extindem perioada de la doi la trei ani în care oferim un discount de până la 50 la sută din taxele aeroportuare”, a declarat directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Potrivit acestuia, compania LOT intenţionează să deschidă o rută permanentă Iaşi-Varşovia, dar sunt discuţii şi cu alţi operatori aerieni pentru noi destinaţii.

“Cei de la LOT vor să rămână la Iaşi. Ei operează deja de la Iaşi către Varşovia după închiderea spaţiului aerian din Republica Moldova. HiSky are planuri mari pentru Iaşi, în timp ce WizzAir tatonează terenul pentru noi curse. Cei de la WizzAir au adus deja la Iaşi două avioane pe care le aveau la Chişinău, astfel că în baza de la Iaşi sunt acum cinci avioane.

Blue Air va introduce din vară zboruri de la Iaşi către mai multe oraşe europene, precum Barcelona, Paris, Roma, Torino, Munchen, Koln şi Bruxelles. Ne-am dori să avem zboruri şi către alte destinaţii precum Lisabona sau Berlin”, a mai afirmat directorul aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)