Şeful PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere lui Cătălin Drulă să-i retragă sprijinul unui deputat USR

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru îi cere şefului USR Cătălin Drulă să-i retragă sprijinul deputatului USR Filip Havârneanu, pe motiv că acesta din urmă ar fi susţinut un discurs ”incredibil, ezitant şi straniu” în Camera Deputaţilor.

Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că pe 13 aprilie, deputatul USR Filip Havârneanu a susţinut în Parlament o declaraţie politică, deşi mai mulţi colegi deputaţi l-ar fi sfătuit ”amical” să nu ia cuvântul.

”Am asistat intrigați cu toții la discursul aproape incredibil, ezitant și absolut straniu al deputatului USR Filip Havârneanu la tribuna Camerei Deputaților din data de 13 aprilie 2022. Încă înainte de a urca la tribună, mai mulți colegi parlamentari l-au sfătuit amical pe Filip Havârneanu să plece acasă, să se odihnească și să revină pentru discurs după ce își va regăsi echilibrul, claritatea și limpezimea fizică și psihică. În ciuda stării în care se afla și spre stupoarea colegilor, dl. Havârneanu a mers totuși la tribună pentru a face o declarație politică. Acest moment a trezit tuturor suspiciuni rezonabile privind consumul de alcool sau a unor substanțe interzise ce provoacă un comportament nefiresc”, afirmă deputatul liberal, Alexandru Muraru.

El susţine că în orice stat civilizat, o asemenea scenă este sinonimă cu excluderea din viața politică.

Alexandru Muraru îi cere liderului USR Cătălin Drulă să ia măsuri şi ”să sancţioneze discursul public sub influenţa unor substanţe dubioase”.

”Oricât ar părea de neverosimil, chiar și o parte dintre colegii din USR au admis incidentul creat de Filip Havârneanu. O astfel de acuzație venită și din interiorul USR necesită decizii ferme, iar domnul Drulă trebuie să demonstreze că USR nu ascunde mizeria sub preș în fața acestui adevărat examen de onestitate și prin care să răspundă măcar așteptărilor propriilor votanți cărora le-a promis constant că vor face „altfel” de politică. (…) Retragerea sprijinului politic deputatului Filip Havârneanu ar fi, din partea domnului Drulă, confirmarea că nu acceptă dezonorarea Parlamentului și implicit a românilor, iar dl. președintele USR trebuie să facă ceea ce ar face un lider de partid curat: să nu fie complice la discreditarea instituțiilor statului român”, a declarat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)