Monica Berescu, deputat USR: Ciolacu şi cei de la vârful PSD ar pleca şi mâine de la guvernare, au fugit tot timpul de răspundere. Dar baronii roşii şi primarii PSD au alte interese, nu vor să renunţe la bani şi la funcţii

Deputatul USR Monica Berescu susţine că Marcel Ciolacu începe să caute uşa pentru fuga de la guvernare, pe fondul deciziilor proaste luate de guvernarea PNL-PSD, ea amintind că PSD a procedat la fel şi în 2009, când a venit criza economică, dar şi în 2015, după tragedia de la Colectiv.

Parlamentarul USR consideră că, pe de altă parte, există o presiune puternică din partea baronilor PSD, dar şi a primarilor social-democraţi, ca partidul să rămână la putere, pentru a nu pierde bani şi funcţii, indiferent de costurile electorale.

Monica Berescu a declarat, luni, într-un comunicat de presă, că PSD se află la putere, dar se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie, şi că liderii social-democraţi încearcă să fugă de răspunderea guvernării.

“Retorica actuală a PSD indică faptul că Marcel Ciolacu a început să caute uşa deschisă pentru fuga de la guvernare şi a se spăla pe mâini de guvernarea actuală. Deciziile proaste pentru români au fost luate de coaliţia PSD-PNL. Aşa cum a procedat şi în trecut, PSD fuge atunci când vin greutăţile pe care ei le-au cauzat, pentru a se regrupa şi a încerca să câştige următoarele alegeri. În 2009, PSD a ieşit de la guvernare în contextul crizei economice, iar în 2015 au renunţat la guvernare după tragedia de la Colectiv”, a afirmat deputatul Monica Berescu.

Ea consideră că PSD nu a plătit niciodată pentru greşelile sale şi că, atunci când a simţit că este încolţit, partidul a fugit de responsabilitate.

“Vedem şi acum că discuţiile din coaliţie despre remanieri şi scumpiri sunt de formă şi că se caută doar vinovaţi şi nu soluţii reale”, a declarat Monica Berescu.

Parlamentarul USR susţine că nu este exclus să apară disensiuni anul viitor în interiorul PSD, întrucât baronii roşii din teritoriu, dar şi unii primari social-democraţi nu vor vedea cu ochi buni ieşirea de la guvernare.

“Ciolacu şi cei de la vârful partidului ar pleca şi mâine de la guvernare, dar e vorba de mulţi bani şi de funcţii. Primarii PSD au alte interese, ei vor la guvernare cu orice preţ, la fel şi baronii din judeţe. Nu vor să renunţe la bani şi la funcţii. Decuplarea de la buget ar putea crea probleme în partid”, a mai afirmat deputatul USR.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)