Regrupări interesante la USR Iaşi: Cosette Chichirău este tot mai izolată în interiorul organizaţiei

Zeci de membri ai USR Iaşi au participat sâmbătă la o reuniune în aer liber, la care au venit patru din cei cinci parlamentari de Iaşi ai organizaţiei, dar şi consilieri ai partidului. Au fost prezenţi senatorii Marius Bodea şi Cristi Berea, dar şi deputaţii Monica Berescu şi Filip Havârneanu, ultimul fiind liderul organizaţiei municipale USR. Marea absentă a fost deputata Cosette Chichirău, care pare tot mai izolată în ultima vreme în interiorul organizaţiei.

De altfel, în ultimele săptămâni au fost trei acţiuni la care cei patru aleşi USR (Bodea, Berea, Berescu şi Havârneanu) s-au afişat împreună: conferinţa de presă la care a fost prezent şi liderul grupului USR din Senat, slujba din 14 octombrie de la Mitropolie şi informala useristă de ieri.

N-a transpirat mare lucru privind ordinea de zi a şedinţei în aer liber a useriştilor. A fost mai degrabă un semnal în interiorul partidului privind răsturnarea balanţei de putere în interiorul filialei. A altă întâlnire avusese loc în urmă cu o săptămână la care au venit zeci de tineri din USR, Monica Berescu fiind cea care apoi a avut ideea informalei de ieri.

USR va avea de gestionat în următorul an două momente importante: desemnarea candidatului la primăria Iaşi şi alegerile pentru şefia organizaţiei. Vor fi alegeri atât pentru şefia filialei municipale, cât şi pentru cea judeţeană.

Surse din USR Iaşi spun că vor mai exista acţiuni în următoarea perioadă. Joi va fi o dezbatere pe tema legilor educaţiei, apoi va urma şi o reuniune pe tema IT.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)