Filip Havârneanu (USR): Nicolae Ciucă încasează lunar o pensie specială cât 17 pensionari la un loc

”17.000 de lei pentru domnul premier, asigurați din banii noștri, ai tuturor, pentru o funcție pe care nu poate să o valorifice în slujba cetățenilor. Și nici nu se obosește, pentru că să spui Ăăăăăă și Ăăăăăă la televizor poate fi solicitant.
Sunt români pensionari și nu numai, care anul acesta abia au ce pune pe masă, de Crăciun. Sunt familii care au redus lista cumpărăturilor obișnuite din cauza scumpirilor și facturilor imense. Sunt părinți care nu își permit cadouri pentru copiii lor, fiindcă au salarii de nimic, supra impozitate.
Sunt bătrâni care mor de frig în case, în timp ce specialii se protejează între ei. PSD și PNL trebuie să taie pensiile speciale până la 31 decembrie, așa cum cere PNRR, dar acum sunt preocupați să plece în vacanță înainte de a tăia aceste venituri nemeritate.
USR a introdus, prin PNRR, obligația de a fi tăiate pensiile speciale până pe 31 decembrie 2022. În 15 zile, PSD și PNL ar trebui să vină cu un proiect care să recalculeze pensiile speciale pe baza de contributivitate. În caz contrar, banii europeni se blochează.
Pensiile speciale rămân un premiu pentru incompetență, în dreptul unora precum Nicolae Ciucă. Premii rupte din contribuția românilor care muncesc din greu pentru fiecare leu și merg seara, la culcare, dezamăgiți că în propria țară, cine îi fură, cineva îi taxează, cineva îi minte.”

SURSA: Filip Havârneanu, deputat USR

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)