Filip Havârneanu (USR): Proiectul de lege prin care am solicitat consiliere psihologică gratuită pentru femeile care nasc și suferă de tulburări emoționale a fost votat în Camera Deputaţilor

“Cauza mamelor care au nevoie să știe că nu mai sunt singure a învins!
Proiectul de lege prin care am solicitat consiliere psihologică gratuită pentru femeile care nasc și suferă de tulburări emoționale, în special de depresie postnatală a fost votat în unanimitate de parlamentari astăzi și adoptat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.
Inițiativa, prima care vine în sprijinul unei categorii “nevăzute” până acum, dovedește că poți reuși atunci când susții cu adevărat o cauză, chiar dacă ești în opoziție. Le mulțumesc tuturor parlamentarilor prezenți că au înțeles să valideze acest proiect extrem de important care va salva vieți de acum încolo și care va aduce echilibru în viețile mamelor și bebelușilor deopotrivă.
Este o lege de care vor beneficia inclusiv adolescente de 12 ani care aduc pe lume copii și au nevoie de îndrumare, de susținere psiho-emoțională, România fiind pe primul loc în ceea ce privește numărul de fete minore care nasc și a căror situație este dificilă.
Prin decizia de astăzi arătăm că suntem alături de mame, că avem empatie și că avem maturitatea de a vota proiectele bune indiferent de culoarea politică. Sănătatea emoțională maternă este la fel de importantă precum sănătatea fizică.
Va mulțumesc pentru votul de azi, mai departe, dupa o jumătate de an, legea ajunge pe masa președintelui, pentru promulgare.
Și ar mai fi ceva…
Mulțumim tuturor mamelor care se străduiesc să fie puternice zi de zi, pentru ele și pentru copiii lor!”

SURSA: Filip Havârneanu, deputat USR

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)