Cum va arăta 2023

În 2023 va fi multă agitaţie politică. Se va vorbi mult, se va ţipa chiar, fără prea mare folos. Va creşte temperatura politică, pentru că în 2024 avem 4 rânduri de alegeri. PSD încă se gândeşte dacă e bine să preia premierul, iar PNL va avea de răspuns la următoarea întrebare: Fără Ciucă la Palatul Victoria, mai merită să îl păstrăm în fruntea partidului?

În zona USR e de aşteptat o radicalizare a discursului, altfel partidul rămâne în umbră.

De urmărit Forţa Dreptei şi REPER. PMP încă îşi caută drumul. Dacă nu se lipeşte de alt partid, PMP mai stă o tură în afara Parlamentului.

Marea întrebare e cum va evolua AUR. De aici vine pericolul, mai ales că toată povestea asta cu refuzul Austriei de a ne primi în Schengen a reaprins discursul anti-european. Am auzit zilele trecute oameni pe care îi credeam cu capul pe umeri recitând basmele cu străinii care ne vor răul. Nu dragilor, noi am avut conducători pe măsură, nu ne-a oprit nimeni să nu construim vreme de 30 de ani autostrăzi.
Haideţi să gândim la rece: cum ar fi arătat azi România fără zecile de miliarde de euro venite dinspre Bruxelles? Am mai fi avut anul ăsta un PIB de 300 miliarde de euro?
Haios e că mulţi dintre cei care plâng pe umărul românilor sărăciţi de Hoardele Vestului îşi petrec sărbătorile şi concediile taman în ţările care ”ne asupresc şi ne vor răul”.

În rest nu vor fi mari schimbări în 2023. Guvernul (oricare va fi el!) nu va lua măsuri nepopulare, că na, vin alegerile şi nu e cazul bruscării electoratului.
Vor fi multe scandaluri în politica românească, posibil şi ceva provocări. Cu luciditate trecem şi peste zarva asta!

Comentariu

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)