Maricel Popa, senator PSD: Cerem lui Mihai Chirica deblocarea proiectului cu noul sediu pentru Opera Naţională Iaşi

Liderul PSD Iaşi senatorul Maricel Popa scrie pe Facebook că social-democraţii cer municipalității conduse de Mihai Chirica deblocarea proiectului noului sediu al Operei Naționale Române din Iaşi.

”Ca ieșean și ca om politic mă declar dezamăgit și alarmat de faptul că primarul liberal Mihai Chirica nu a fost capabil să stabilească, la nivelul municipalității, care este terenul pe care se poate construi viitorul sediul al Operei, cu atât mai grav fiind faptul că există o finanțare pe care riscăm să o pierdem în situația în care nu va fi urgentată procedura prin care se bate în cuie locația!”, a afirmat Popa.

Senatorul PSD susţine că ministrul Culturii Lucian Romașcanu a venit la Iași şi a anunţat că până în luna iulie a acestui an trebui să fie încheiate toate procedurile ce țin de amplasamentul pe care va fi ridicată noua clădire.

”Sper ca primarul liberal Mihai Chirica să-și respecte cuvântul dat și să deblocheze un proiect pe care îl așteaptă întreaga comunitate iubitoare de artă și frumos! Vă voi ține periodic la curent cu evoluția acestui proiect, cu atât mai mult cu cât am siguranța că, de la nivel central, investiția în noul sediul al Operei Naționale Române din Iași are toată susținerea, colegul și ministrul Romașcanu fiind un real promotor al acesteia!”, a adăugat Maricel Popa.

Cultura, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)