Consiliul Judeţean Iaşi propune un buget de dezvoltare al judeţului de trei ori mai mic decât al Bihorului. Monica Berescu (USR): Bugetul CJ Iaşi este o glumă

Primarul Mihai Chirica a grăbit aprobarea bugetului local pe acest an de teama pierderii majorităţii din consiliu, în timp ce la Consiliul Judeţean Costel Alexe nu are temeri vizavi de griparea majorităţii. Bugetul CJ ar urma să fie aprobat în cursul săptămânii viitoare, în prezent fiind pus în dezbatere publică.

Ziarul de Iaşi scrie că la Iaşi cheltuielile de funcționare continuă să crească accelerat: investițiile reprezintă doar 21,5 la sută din bugetul propus pentru 2023. Este interesantă filosofia şefului Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan. La capitolul Dezvoltare, CJ Bihor mizează pe investiții de 977 de milioane de lei, iar Iașul, doar 339 de milioane.
Deputatul USR, Monica Berescu a precizat că şeful CJ Iaşi Costel Alexe promite dezvoltarea județului, însă în realitate alocă mai mulți bani pentru cheltuielile cu salariații decât pentru investiții.

Parlamentarul USR susţine că bugetul lui Alexe este unul irelevant pentru ieşeni, iar modul în care e structurat dovedește acest lucru.

”Oricine a văzut un buget al unei companii sau instituții făcut cu simț de răspundere își dă seama imediat că bugetul CJ Iași pentru 2023 este o glumă, în forma în care a fost pus în dezbatere publică. Bugetul conține doar generalități și pare că omite intenținat orice referire la execuția bugetară de anul trecut. Oare de ce? Președintele CJ Iași girează un buget în care prevede cheltuieli mai mari decât veniturile, cu bani pentru salarii mai mulți decât pentru investiții. Asta înseamnă administrarea unui județ în viziunea lui Alexe: cheltui mai mulți bani decât ai și investești cât mai puțin. Așa se păstrează excedentul bugetar și la final de an îl prezinți ca economie, când de fapt sunt bani irosiți. Fiecare leu neinvestit provoacă pagube la buget”, a declarat deputatul USR, Monica Berescu.

Totodată, parlamentarul USR se întreabă dacă ”Alexe va prezenta ieșenilor un buget realist, profesionist sau va ieși tot cu o fițuică, pe care o flutura în ședința de plen”.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)