Investiţie de aproape 14 milioane de lei la Antibiotice Iaşi pentru instalarea unor panouri fotovoltaice care vor asigura peste un sfert din necesarul de energie electrică al societăţii

Compania Antibiotice Iaşi anunţă o investiţie de aproape 14 milioane de lei în panouri fotovoltaice, peste 25 la sută din sumă fiind asigurată din fonduri PNRR. Investiţia va asigura peste un sfert din necesarul de energie electrică al societăţii.

Producătorul ieşean de medicamente a obţinut o finanţare nerambursabilă de patru milioane de lei pentru construcţia unei capacităţi de producţie de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic. Finanţarea este acordată de Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Investiţia totală în acest proiect este estimată la 13,77 milioane de lei, diferenţa urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Capacitatea de producţie a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice şi se va întinde pe o suprafaţă construită de 31.428 metri pătraţi, prin instalarea de 4.680 de panouri fotovoltaice.

Odată finalizată, această investiţie va asigura producerea unei cantităţi anuale de energie electrică care va acoperi 26,4 la sută din necesarul funcţionării companiei ieşene, prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior.

“Tot în acest an, ne-am propus şi implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producţia de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35 la sută din necesarul platformei industriale”, a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice în cadrul companiei Antibiotice Iaşi.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)