USR Iaşi le cere liderilor PSD din judeţele Moldovei să îi retragă sprijinul politic lui Marcel Ciolacu pentru declaraţiile ”discriminatorii” ale acestuia la adresa Moldovei

Conducerea USR Iaşi solicită filialelor PSD din Moldova să îi retragă sprijinul politic lui Marcel Ciolacu, în urma declaraţiilor ”discriminatorii” pe care premierul le-a făcut la adresa Moldovei.

Liderul filialei municipale USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu, a susţinut, luni, într-un comunicat de presă, că ”dacă social-democraţii mai au câtuşi de puţin respect pentru români şi în special pentru moldoveni”, atunci îi retrag sprijinul politic lui Marcel Ciolacu.

”Le cer tuturor liderilor social-democraţi să îi retragă sprijinul politic din cauza afirmaţiilor discriminatorii faţă de o comunitate de români. Fiecare zi cu Ciolacu în fruntea Guvernului este o zi în care românii sunt din ce în ce mai îndatoraţi, mai lipsiţi de facilităţi elementare pentru secolul în care trăim şi, mai nou, din ce în ce mai discriminaţi pentru regiunea din care provin sau în care trăiesc. Astăzi Moldova, mâine Oltenia sau Ardeal, în scurt timp, cu PSD la putere, lui Ciolacu îi va fi ruşine şi că este român! Mai mult, din postarea ulterioară de pe contul său oficial de Facebook, prin care transmite că gluma lui a fost interpretată greşit şi a fost speculată politic, reiese că Marcel Ciolacu nu face altceva decât să alimenteze acelaşi sarcasm cu subînţeles legat de moldoveni şi să normalizeze satirizarea unor comunităţi, ceea ce este de neacceptat”, a precizat liderul filialei municipale Iaşi a USR, Filip Havârneanu.

Totodată, USR Iaşi le solicită parlamentarilor PSD din Moldova să se delimiteze de ”afirmaţiile sfidătoare” ale liderului social-democrat Marcel Ciolacu.

”Altminteri, prin simpla tăcere, aşteptând ca timpul să treacă şi situaţia să fie ascunsă sub preş, vă numiţi complici la discriminarea neobrăzată a lui Ciolacu”, a adăugat liderul USR Iaşi.

Vineri, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-a cerut explicaţii premierului Marcel Ciolacu, după ce a acesta a spus joi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, referitor la afirmaţia pe care a făcut-o, joi la Timişoara, că este moldovean aşa cum este ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci.

”Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)