USR Iasi: Cum a făcut Chirica avere

”Prima vilă: subevaluată, cumpărată cu bani „donați” de Unchiul Vasile.
Vila de pe strada Tudor Neculai în care Mihai Chirica a locuit cu cea de-a doua soție este un alt tun imobiliar pe care primarul în funcție nu-l poate justifica.
1. În 2005, Chirica a cumpărat terenul de la fiica patronului Conest, firma de construcții care câștigă toate licitațiile la Primărie. Pe-atunci director tehnic în Primărie, Chirica a luat terenul (307 mp) la un preț de 4,5 euro/mp. În acea perioadă, prețurile reale în zonă variau între 17 și 34 euro/mp.
2. În 2011, Chirica a cumpărat casa pe care fata de patron o construise pe terenul său. Vila, cu o amprentă la sol de 129 mp, 240 mp desfășurați, i-a fost vândută lui Chirica contra sumei de 170.000 lei (aproximativ 39.000 euro), bani pe care vânzătoarea a declarat că i-a primit integral și în numerar. Valoarea reală a casei: 150.000 de euro.
3. Chiar subevaluată casa, directorul tehnic Chirica, un bugetar tânăr, cu venituri modeste, nu putea justifica o asemenea sumă cash. Ce-a zis el în contractul de vânzare – cumpărare a vilei: „Banii pentru achiziționarea acestei case provin din donația de bani de la soții Chirica Vasile și Chirica Maria”.
4. Vasile Chirica, pensionar – revoluționar, este unchiul primarului Mihai Chirica. La rândul său, unchiul Vasile a beneficiat de pe urma funcției nepotului – primar. Detalii, într-un episod viitor.
5. După divorț, Chirica a donat vila din Tudor Neculai celor două fiice ale sale din cea de-a doua căsnicie.”

SURSA: USR Iaşi, Facebook

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)