Un liberal propune în mod ironic, ca simbolul Iaşului să fie «Palasul Culturii»

Romeo Vatră, membru PNL, scrie pe site-ul calis.ro (CALIS înseamnă Clubul Antreprenorilor Liberali Iaşi) că «Palasul Culturii» ar trebui să devină simbolul Iaşului.

El afirmă că „apariţia complexului comercial şi de afaceri, inteligent denumit PALAS,  în proximitatea Palatului a fost o mişcare făcută cu mintea,  nu cu inima”.

Liberalul susţine că „un om care nu a copilărit în Iaşi şi  nu a auzit micile istorii sau  legende ale  oraşului, nu poate simţi imensa sa  încărcătura istorică şi emoţională”.

„Un om care nu a văzut cu ochii lui distrugerile aduse de sistematizările comuniste, nu a simţit cum s-a  pierdut, ireversibil, un anume  ceva din sufletul lui.  Odată cu puterea de a conduce acest oraş vine şi responsabilitatea de a îi  păstra cu sfinţenie  moştenirea culturală şi istorică. Aceasta este singura explicaţie, de bun simţ, pe care eu o găsesc  pentru decizia celor care conduc Iaşul de a permite ridicarea unor sicrie din sticlă şi beton, atât de aproape de Palat, încât există riscul depersonalizării şi  asimilării acestuia în cadrul complexului Palas. Astfel, se naşte un nou simbol al Iaşiului: Palasul Culturii”, consideră Romeo Vatră.

De remarcat că şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu este unul dintre susţinătorii înverşunaţi ai proiectului PALAS.

Administratie, Politica

Comentarii

6 comentarii to “Un liberal propune în mod ironic, ca simbolul Iaşului să fie «Palasul Culturii»”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)