Din ciclul «vorbesc împreună, se înţeleg separat». Care e soluţia lui Fenechiu pentru aeroport

Liderul PNL Iaşi deputatul Relu Fenechiu susţine că propunerea sa pentru aeroport este un amendament la Legea Bugetului, în vederea obţinerii a 40 de milioane de euro pentru începerea pistei, completat de un proiect de finanţare europeană pentru finalizarea modernizării Aeroportului.

Iată punctul de vedere exprimat azi de Fenechiu, într-un comunicat de presă:

«Suntem de acord cu o formă de concesiune sau de parteneriat public-privat, cu toate că trebuie să ţinem cont de dificultăţile pe care le-am întîmpinat pînă acum în a găsi un investitor privat care să susţină modernizarea pistei şi a terminalului.

• Nu ne vom opune unui astfel de proiect, dacă se dovedeşte a fi serios şi se depun garanţii în acest sens, însă nu putem fi de acord cu o propunere din care nu ar rezulta decît o nouă amînare nejustificată a dezvoltării Aeroportului sau o încercare de finanţare a investiţiei cu nişte costuri uriaşe. Cum am mai spus-o, acesta nu este momentul de a pierde timpul cu interese politice sau financiare.

• Din punctul meu de vedere, singura soluţie pe care eu o văd în acest moment pentru realizarea proiectului de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi o reprezintă realizarea parţială a pistei din surse guvernamentale şi locale, ce ar însemna o investiţie de aproximativ 40 – 50 de milioane de euro, şi definitivarea acesteia, împreună cu parcările şi căile de acces prin alte 40 de milioane de euro, obţinute din fonduri europene.

• Consider că demararea proiectului în această formă ar trebui să constituie o prioritate, urmînd ca, dacă se va găsi un investitor privat, să putem începe procedura de concesiune sau de încheiere a parteneriatului public-privat în noile condiţii.

• Propunerea mea este un amendament la Legea Bugetului, în vederea obţinerii celor 40 de milioane de euro pentru începerea pistei, completat de un proiect de finanţare europeană pentru finalizarea modernizării Aeroportului.

• În concluzie, invit toţi parlamentarii ieşeni să susţină amendamentul pentru Aeroportul Internaţional Iaşi, pentru că, doar printr-o colaborare strînsă între toate cele trei partide parlamentare din Iaşi, putem îndeplini acest obiectiv».

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)