Un membru PSD Iaşi acuză: «Iacoban ne spunea la referendum să nu ne facem probleme, că Ministerul de Interne e al nostru». Detalii inedite despre cum pregătea PSD Iaşi asaltul în secţiile de votare

Acuzatii grave la PSD Iasi. Un membru social-democrat sustine ca a depus plângere penală la Parchet, în care reclamă faptul că un jurist din cadrul BEJ Iaşi i-ar fi instigat pe membrii social-democraţi din secţiile de votare la „săvârşirea de fapte penale privind fraudarea referendumului”.

Mai exact, ar fi vorba despre instruirea reprezentanţilor PSD din secţii înaintea referendumului din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Cea care reclamă este Liliana Burlibaşa, desemnată iniţial de PSD Iaşi, ca membru în secţia 126 din Iaşi, dar înlocuită în ultimul moment cu un alt membru social-democrat.

Femeia susţine că a reclamat în şedinţele de partid că nu este de acord cu practicile PSD, iar din acest motiv a fost înlocuită.

Liliana Burlibaşa spune că s-au folosit ilegal datele personale ale unor persoane instituţionalizate, spitalizate sau private de libertate.

„A solicitat (reprezentantul din BEJ Iaşi – n.r.) membrilor PSD să completeze listele suplimentare cu o zi înainte de referendum, pe baza unor tabele de la spitale, instituţii de ocrotire, cât şi de la penitenciarul din Iaşi. Tabelele urmau să ţină loc de cereri pentru urna mobilă în ziua votării, fără a fi făcute personal sau cu acordul persoanelor respective şi fără să fie necesară însoţirea de vreun act medical doveditor”, susţine reprezentanta PSD.

Totodată, ea spune că membrii PSD Iaşi au fost instruiţi că este permisă propaganda şi în timpul desfăşurării referendumului, ba chiar că „am putea ieşi din secţii pentru a convinge trecătorii să voteze, indiferent cu cine”.

Liliana Burlibaşa adaugă că şedinţa ar fi fost coordonată de Mihaela Ivancia (şefa femeilor din PSD Iaşi), Monica Vasilache (şefa de cabinet a liderului PSD Iaşi Gheorghe Nichita) şi de consilierul local Sorin Iacoban, candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Sorin Iacoban a făcut afirmaţia că «ministerul de Interne este al nostru» şi că să n-avem grijă de rezultatele finale, noi doar să asigurăm o atmosferă de vot masiv. Ni s-a spus să se primească în secţii mai multe persoane decât cabine de vot, iar dacă recunoaştem persoane care vin de mai multe ori să ignorăm acest aspect”, afirmă Liliana Burlibaşa.

„În PSD Iaşi nu există democraţie. Sorin Iacoban ştie, am luat poziţie, dar am fost maginalizată. le-am spus în plină şedinţă că mă retrag din campania electorală. Nu-mi doresc o astfel de ţară”, a mai spus social-democrata.

Ea a adaugat că a avertizat în sedintele PSD Iaşi despre astfel de practici, precizand că inclusiv Gheorghe Nichita ştie, pentru că „există numere de înregistrare la partid”.

„Nu pot fi de acord cu astfel de lucruri. Am intrat în PSD din dorinţa de a schimba PDL, dar se vede că e mai rău. Nichita pune mereu pumnul în gură”, a mai afirmat Liliana Burlibaşa.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “Un membru PSD Iaşi acuză: «Iacoban ne spunea la referendum să nu ne facem probleme, că Ministerul de Interne e al nostru». Detalii inedite despre cum pregătea PSD Iaşi asaltul în secţiile de votare”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)