Vestea pe care n-o aşteaptă Nichita. Crin Antonescu: «Referendumul pentru Constituţie s-ar putea face în ziua cu prezidenţialele». În această variantă, pică regionalizarea în acest an

Liderul PNL Crin Antonescu declară că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, va fi luată în USL.

Liberalul susţine că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar şi odată cu alegerile prezidenţiale. In acest caz, pica si regionalizarea, visul lui Nichita pentru finalul acestui an.

“S-ar putea merge pe formula, de exemplu, a căutării unui moment de maxim interes electoral, de pildă alegerile prezidenţiale de anul viitor, la care să facem şi referendumul pe Constituţie”, a spus Antonescu.

“Luăm în calcul toate variantele, dar vreau să atrag atenţia asupra următorului lucru: fără modificarea Constituţiei nu putem vorbi de regionalizare, fără organizare administrativă pe regiuni avem probleme foarte serioase de natură financiară, de natură economică – de aceea noi ne-am grăbit, nu de altceva – privitor la absorbţia fondurilor europene, la noul exerciţiu financiar de la 1 ianuarie 2014″.

Liderul PNL a mai spus că nu este “chiar atât de sceptic” în legătură cu posibilitatea ca peste jumătate din cetăţenii României să se prezinte la un referendum.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)