Dumitru Oprea: USL face concurs de promisiuni fără bani și fără legi

«Este foarte periculoasă cursa promisiunilor populiste, fără acoperire financiară și legală, iscată între partidele de la guvernare.

• În primul rând, vorbim despre lipsa de cunoaștere, de către premierul Victor Ponta, a temeiului legal prin care dorește să facă regionalizarea administrativă a României. Mai exact, Victor Ponta a afirmat că vrea să modifice „legea 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare”. În realitate, legea este cu totul alta, respectiv 151/1998, dar care a fost abrogată prin legea 315/2004, prin art. 24. Iată cum lipsa de cunoștințe juridice și confuzia manifestate de Victor Ponta pot afecta grav România, anunțând reforme importante fără a stăpâni cadrul juridic.

• Iar, ca să fie pe picior de egalitate, liberalii promit că vor diminua contribuțiile la pensii cu 3 puncte procentuale la angajator, lăsând un gol de 3,3 miliarde lei în bugetul pe 2014. Pierderea ar urma să fie acoperită prin creșterea redevențelor pentru companiile din industria extractivă. Însă, această majorare este posibilă abia de la 1 ianuarie 2015, lucru care nu face decât să dezvăluie, a câta oară, lipsa de credibilitate și profesionalism de care dă dovadă guvernul USL.

• Ca urmare, prin valul de promisiuni ale liderilor USL, nu se încearcă decât ascunderea dezastrului produs de actuala guvernare».

SURSA: Blogul senatorului PDL Dumitru Oprea

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Dumitru Oprea: USL face concurs de promisiuni fără bani și fără legi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)