Vlad Petreanu: «Teii din Iaşi au fost înlocuiţi cu mănunchiuri chele de pătrunjel. În faţa unei asemenea barbarii, te-ai fi aşteptat să iasă toţi ieşenii în stradă»

«La începutul acestui an, primăria din Iaşi a decis tăierea a zeci de tei de pe principalul bulevard al oraşului, “pentru că aveau coroana prea bogată”. Pe bune, nu e nici o glumă. Au fost tăiaţi 70 de tei de pe bulevardul Ştefan cel Mare, bătrâni de mai bine de 50 de ani, pentru că, potrivit primarului, “nu se vedeau clădirile de ei”.

În faţa unei asemenea barbarii, te-ai fi aşteptat să iasă în stradă toţi ieşenii.

Însă doar câteva sute de persoane au considerat că e cazul să protesteze (cinste lor!). Primăria le-a ignorat cu un dispreţ de năvălitor.

Tăierea teilor s-a săvârşit în februarie. Ei au fost înlocuiţi cu un soi de mănunchiuri chele de pătrunjel fără nici un haz: salcâmi japonezi, “care cresc pe orizontală”, după cum s-a exprimat viceprimarul, la un moment dat.

Săptămâna trecută am trecut prin Iaşi. Bulevardul Ştefan cel Mare are pe margini nişte şiruri de pămătufi.

Vara, fără umbra teilor, te coci pe piatra bulevardului, mi-a spus un ieşean.

Am întrebat oamenii ce părere au – taximetrişti, recepţionere, vânzători, localnici. Pe unul nu l-am auzit să se declare mulţumit, dar toţi au dat din umeri: “ce să-i faci?”

Păi, un protest în adevăratul înţeles al cuvântului, aia să faci».

Citeşte întreg comentariul pe blogul jurnalistului Vlad Petreanu

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)