Liberalii ieşeni vorbesc de dezinteresul PSD pentru Iaşi: «De ce admite Nichita ca autostrada să se oprească la Bacău? Este vice la PSD, iar Iaşul nu este Tulcea sau Mehedinţi»

Şeful PNL Iaşi Cristian Adomniţei şi candidatul filialei pentru europene Andrei Muraru au spus azi că PSD nu este interesat în promovarea proiectelor importante ale Iaşului la centru.

În privinţa autostrăzii, Adomniţei a firmat că 10 ani s-a vorbit de autostrada Iaşi-Tg Mureş, dar că zilele trecute s-a semnat de către guvern memorandumul pentru autostrada Bacău-Braşov.

„Am văzut cu tristeţe cum cei de la PSD nu mai vorbesc despre autostrada Iaşului. Autostrada Bacău-Braşov ar trebui să ne bucure, dar nu ajută Iaşul, Botoşaniul sau Suceava. Ocolul către vestul ţării ar fi foarte mare faţă de ruta directă”, a afirmat Adomniţei.

Andrei Muraru a spus la rându-i că Gheorghe Nichita este vicepreşedinte naţional la PSD, dar ca influenţa sa la Bucureşti nu se vede mai deloc.

„Cum poţi să admiţi ca autostrada să se oprească la Bacău? Iaşul nu este Tulcea sau Mehedinţi. Am văzut ce s-a petrecut în CJ cu aeroportul. Cum să blochezi proiectul? Imaginaţi-vă că la Sibiu sau Timişoara cineva ar bloca o investiţie de zeci de milioane de euro doar pentru o bătălie politică”, a declarat Muraru.
El l-a acuzat pe Nichita că nu s-a bătut pentru ca Iaşul să pună miniştri, ci a rupt alianţa PSD-PNL la nivel local.

„A simţit că este hăituit electoral, de aceea a rupt alianţa”, consideră Andrei Muraru.

El a apreciat că încercarea PSD de a schimba denumirea aeroportului nu e doar o acţiune iresponsabilă, ci poate avea şi consecinţe penale.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)