Movilă: «PNL şi Iohannis n-au vreo urmă de respect pentru PDL. Dacă PSD îl accepta vicepremier, Iohannis nu mai avea în cap nici o construcţie de dreapta»

Deputatul PMP Petru Movilă susţine că dacă PSD i-ar fi dat lui Klaus Iohannis postul de vicepremier, actualul lider al liberalilor n-ar fi avut niciodată în cap o construcţie de dreapta.

Movilă, care este şi vicepreşedinte naţional PMP, a declarat că PNL şi Klaus Iohannis nu fac decât să simuleze o construcţie pe dreapta cu PDL şi că s-a văzut în timpul congresului PNL cât respect au liberalii faţă de PDL.

„Klaus Iohannis a spus la congres un lucru care n-a fost discutat cu cei din PDL şi anume că noul partid rezultat în urma fuziunii se va numi PNL. Asta arată că liberalii şi-au ales un preşedinte care nu are urmă de respect faţă de partenerii democrat-liberali”, a afirmat Movilă.

El consideră că dacă PSD i-ar fi dat lui Iohannis postul de vicepremier precum şi cel de ministru la Interne, actualul şef al liberalilor „n-ar mai fi avut niciodată în cap realizarea unei construcţii de dreapta”.

Movilă a mai spus că PDL, „cu bune şi cu rele” şi-a asumat în plină criză guvernarea cu Emil Boc şi Traian Băsescu, în timp ce PSD şi PNL culegeau împreună roadele colaborării subterane din anii 2007-2008.

„Puţină decenţă din partea lui Iohannis pentru PDL nu ar strica”, a precizat Movilă.

El a adăugat că a rămas surprins că la congresul PNL, nici un liberal nu a criticat votul favorabil din Parlament al aleşilor PNL la declaraţia cu privire la demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Movilă: «PNL şi Iohannis n-au vreo urmă de respect pentru PDL. Dacă PSD îl accepta vicepremier, Iohannis nu mai avea în cap nici o construcţie de dreapta»”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)